Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania poloneză Orlen va cere Rusiei compensații pentru suspendarea livrărilor de petrol și gaze naturale

infoactual.ro
Nord Stream gaze

Rafinorul și operatorul petrolier polonez PKN Orlen intenționează să ceară compensații de la companiile rusești pentru încetarea livrărilor de petrol și gaze - după cum a precizat directorul general Daniel Obajtek, relatează RIA Novosti, potrivit sb.by.

Managerul de top a declarat: "Vom lua în considerare această problemă. Acest lucru este stipulat de acorduri despre care nu pot vorbi. Problema compensațiilor din partea Rusiei este în curs de studiu".

Agenția a menționat că Orlen are încă un contract de furnizare a aurului negru cu compania rusă Tatneft, care este valabil până în decembrie anul viitor. Potrivit acesteia, concernul polonez a achiziționat lunar 200.000 de tone de petrol. Cu toate acestea, pe 27 februarie, Transneft a informat despre încetarea transportului de materii prime din cauza lipsei comenzilor de traseu. În cele din urmă, livrările au fost excluse din programul de export, aprobat de Ministerul Energiei.

De asemenea, se raportează că contractul PGNiG (parte a Orlen) cu Gazprom a fost valabil până la sfârșitul anului 2022, dar furnizarea de combustibil albastru a fost suspendată în aprilie 2022 din cauza neplății în cadrul noii scheme în ruble rusești.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.