Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania sud-coreeană BKB Energy îşi doreşte să investească în Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara

actualingorj.ro
complex Energetic Oltenia

Compania sud-coreeană BKB Energy îşi doreşte să investească în Complexul Energetic Oltenia şi în Complexul Energetic Hunedoara şi să construiască centrale pe gaze naturale, a anunţat marţi, preşedintele companiei, Siwoo Chung.

O delegaţie din Coreea de Sud, formată din reprezentanţii BKB Energy, Hyundai Power Systems şi AKEDA, condusă de Siwoo Chung, a efectuat o vizită tehnică în România, în perioada 3 - 7 septembrie 2021.

Delegaţia s-a întâlnit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, în cadrul discuţiilor fiind abordate subiecte legate de intenţia companiilor sud-coreene de a investi în sectorul energetic românesc, în special în producţia de energie electrică, atât din surse clasice, cât şi regenerabile, conform unui comunicat al companiei remis, marţi, AGERPRES.

De asemenea, delegaţia a vizitat centralele termoelectrice de la Mintia şi Paroşeni, aparţinând Complexului Energetic Hunedoara, precum şi centralele Rovinari, Turceni, Işalniţa şi Craiova II, aparţinând Complexului Energetic Oltenia, purtând discuţii cu conducerile celor două companii.

"Suntem interesaţi să investim în producţia de energie electrică din România. Mai mult, suntem pregătiţi să investim în producţia de energie electrică bazată pe gaze naturale, dar şi în producţia din surse regenerabile. Republica Coreea este semnatar al Acordului de la Paris privind limitarea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Ştim că Uniunea Europeană are un întreg program dedicat acestei ţinte - Green Deal, prin care îşi propune să atingă neutralitatea climatică până în anul 2050. Ştim că România, ca membră a Uniunii Europene, îşi asumă ţinte ambiţioase pentru reducerea emisiilor poluante, gazul natural fiind combustibilul de tranziţie. Avem expertiza şi finanţările necesare pentru a răspunde acestor deziderate. Astfel, ne dorim să investim atât în Complexul Energetic Oltenia, cât şi în Complexul Energetic Hunedoara, să construim centrale pe gaze naturale, de care România dispune, dar care să fie pregătite şi pentru utilizarea hidrogenului", a declarat Siwoo Chung.

Potrivit acestuia, compania îşi propune şi să folosească depozitele de zgură şi cenuşă închise ale termocentralelor pentru construcţia de parcuri fotovoltaice, informează Agerpres.ro.

"Suntem pregătiţi să investim câteva miliarde de dolari în aceste proiecte, precum şi la colaborarea cu toate companiile româneşti interesate să participe la dezvoltarea unui sistem energetic competitiv, acţiuni ce vor crea multiple oportunităţi şi noi locuri de muncă. Termocentralele pe care le-am vizitat au avantajul că deţin deja facilităţi pe care le putem folosi (de exemplu, logistica şi acces la sistemul energetic naţional, conducte de apă, de gaze etc.), există forţă de muncă specializată şi sunt convins că vom primi sprijinul instituţional necesar de la autorităţile locale şi centrale pentru realizarea investiţiilor pe care ni le propunem", a adăugat Siwoo Chung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.