Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companii de criptomonede au trimis o scrisoare deschisă Parlamentului European și Comisiei Europeane: Să construim o Europă în care Web3 să poată înflori

Agerpres.ro
comisia europeana

Patruzeci de companii cripto au cosemnat o scrisoare deschisă către Parlamentul European, Comisia Europeană și alte instituții principale ale UE cu un apel pentru a asigura o reglementare de bun simț, proceduri standardizate de conformitate și un mediu de afaceri favorabil inovației, conform cointelegraph.com.

O scrisoare deschisă în numele comunității internaționale Web3 și al „afacerilor din Europa”, împărtășită cu Cointelegraph de unul dintre semnatari, a fost trimisă instituțiilor UE pe 19 aprilie. Actorii din industrie și-au exprimat îngrijorarea cu privire la unele inițiative recente de reglementare la nivelul UE:

„Dorim să ne transmitem urgent îngrijorarea cu privire la propunerile de legi ale UE care amenință viața privată a persoanelor, precum și inovația digitală, creșterea și crearea de locuri de muncă în Europa.”

Mai precis, cosemnatarii au susținut că propunerile recente ale unor legiuitori ai UE, cum ar fi cerințele de divulgare a datelor pentru portofelele cripto fără custodie, pot face adoptarea soluțiilor Web3 excesiv de împovărătoare pentru cetățenii europeni.

Părțile interesate cripto au încurajat autoritățile de reglementare „să nu depășească recomandările FATF privind Regulile de călătorie pentru păstrarea și verificarea înregistrărilor Furnizorilor de Servicii Crypto Asset („CASP”)” și „să se asigure că protocoalele și entitățile descentralizate sunt scutite de organizarea și înregistrarea entităților juridice”.

Alte solicitări au inclus scutirea pentru monedele stabile algoritmice sau descentralizate în alt mod de la definiția token-ului la care se face referire la active în regulamentul propus al UE privind piețele de active criptografice sau MiCA.

Printre părțile interesate care au semnat o scrisoare se numără Pascal Gauthier de la Ledger, Diana Biggs de la DeFi Technologies, Jean-Baptiste Grafiteau de la Bitstamp Europe, Lane Kasselman de la Blockchain.com și alții.

Pe 31 martie, membrii a două comisii ale Parlamentului European au votat în sprijinul pachetului de reglementare Anti-Spălarea Banilor (AML) care urmărește să revizuiască actualul Regulament privind transferul de fonduri (TFR) într-un mod care impune furnizorilor de servicii cripto să „verifice acuratețea”. a [informațiilor] privind inițiatorul sau beneficiarul din spatele portofelului negăzduit” pentru fiecare tranzacție efectuată între un furnizor de servicii (de obicei, un schimb criptografic) și un portofel fără custodie. Mulți fondatori și directori proeminenți din spațiul criptografic au condamnat această mișcare , considerând cerințele excesive și imposibil de fezabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.