Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile aeriene, în ALERTĂ: Rachetele ruseşti, pericol pentru avioanele civile

avion airasia

Cathay Pacific, operator aerian din Hong Kong, şi-a suspendat zborurile deasupra Iranului şi a Mării Caspice, după ce Agenţia Europeană de Siguranţă Aviatică a emis un avertisment despre rachetele ruseşti care se îndreaptă spre Siria.

În schimb, compania australiană Qantas a ales să nu-şi suspende zborurile în zonă. "Europenii au spus că există acele probleme, dar nu au făcut nicio recomandare pentru cursele aeriene", a declarat Alan Joyce, directorul executiv al companiei Qantas, potrivit publicaţiei britanice The Guardian.

Agenţia Europeană de Siguranţă Aviatică a luat poziţie după ce Rusia şi-a intensificat campania împotriva militanţilor islamişti din Siria. În ultimele zile, Rusia a lansat zeci de rachete de pe navele de război din Marea Caspică.

Compania Cathay a anunţat că-şi suspendă zborurile ca răspuns la acest pericol. "Ţinând cont de situaţia din regiune, Cathay Pacific şi-a suspendat toate zborurile deasupra Iranului şi Mării Caspice, începând de marţi, pe termen nedefinit", a anunţat compania.

Compania din Hong Kong a mai precizat că a primit avertismente de siguranţă atât de la Agenţia Europeană de Siguranţă Aviatică, cât şi de la Organizaţia Internaţională de Aviaţie Civilă a ONU, dar niciuna dintre organizaţii nu a făcut recomandări specifice către transportatori. Cathay deja lua în calcul o politică pe termen lung de a nu mai zbura deasupra unor ţări precum Irak, Afganistan, Ucraina şi Siria.

În buletinul de săptămâna trecută, Agenţia Europeană de Siguranţă Aviatică a anunţat că rachetele spre Siria traversează spaţiul aerian al Iranului şi al Irakului sub altitudinea de zbor a aeronavelor comerciale. Agenţia adăuga că transportatorii trebuie să conştientizeze potenţialul pericol..

Reprezentantul companiai australiene Qantas a afirmat: "Dacă era o problemă sau dacă devine o problemă, Qantas nu va opera zboruri prin acel spaţiu aerian. Dar, potrivit informaţiilor pe care le avem, spaţiul aerian este sigur."  Qantas operează zboruri prin spaţiul aerian al Iranului, pe ruta Dubai-Londra.

Vezi şi: Raportul Olandei a fost publicat: De ce a picat avionul MH17 în Ucraina

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.