Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile de transfer de bani înlocuiesc băncile în Liban, țară afectată de criză

seekingalpha.com
banca

La fel ca mulți oameni din Liban, țară afectată de criză, Elias Skaff obișnuia să aștepte ore întregi pentru a retrage numerar de la bancă, dar acum preferă companiile de transfer de bani, deoarece încrederea în bănci s-a deteriorat.

Oricine se bazează pe băncile tradiționale pentru a-și primi banii "va muri de 100 de ori înainte de a-i încasa", a declarat Skaff, în vârstă de 50 de ani, care a rezistat celor trei ani de recesiune economică din Liban cu ajutorul plăților în dolari americani de la o rudă din străinătate, informează rfi.fr.

Cândva considerat punctul forte al economiei libaneze, sectorul bancar este în prezent disprețuit și evitat pe scară largă, după ce băncile au interzis accesul clienților la economiile lor, au încetat să mai ofere împrumuturi, au închis sute de sucursale și au concediat mii de angajați.

Luna trecută, un localnic a fost aclamat ca un adevărat erou după ce a luat cu asalt o bancă din Beirut cu o pușcă și a ținut ostatici angajați și clienți timp de câteva ore pentru a cere o parte din cele 200 000 de dolari din economiile sale înghețate pentru a plăti facturile de spitalizare pentru tatăl său bolnav.

Citește și: Deznodământ total neașteptat în cazul libanezului care a luat ostatici toți angajații unei bănci, ca să retragă 200.000 de euro

Pe măsură ce criza profunda din Liban nu dă semne de diminuare, agențiile de transfer de bani acoperă nevoile populației, oferind, de asemenea, servicii de schimb valutar, servicii de plată a cardurilor de credit și a taxelor.

Libanul a fost afectat de cea mai gravă criză economică din istoria sa de când sectorul financiar a intrat în colaps în 2019. De la începutul crizei în toamna anului 2019, moneda locală a pierdut peste 90% din valoarea sa în raport cu dolarul pe piaţa neagră,în timp ce sărăcia și șomajul au crescut vertiginos.

Directorul de marketing al Whish Money, Dina Daher, a declarat că firma câștigă clienți prin perceperea de "zero comisioane" pentru transferurile de lire libaneze.

Unele companii plătesc acum chiar și salariile prin intermediul companiilor de transfer de bani în loc de bănci.

"Când a început criza, am fost forțați să plătim salariile în numerar și era o pierdere de timp", a declarat Rachelle Bou Nader, un manager de resurse umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.