Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile din indicele bursier BET au încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 6,3 miliarde de lei

Cele 17 companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui bursier BET au încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 6,3 miliarde de lei, comparativ cu cel de 2,8 mld. lei din aceeaşi perioadă a anului precedent, aşadar o creştere de 123%, relatează ZF.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a acestor companii, inclusiv emitenţi din sectorul bancar, respectiv Banca Transil­vania şi BRD, a fost în primele şase luni de aproximativ 31 miliarde de lei, în urcare cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare contribuţie, respectiv 10,2 miliarde de lei, venind din partea OMV Petrom, potrivit mediafax.ro.

Fondul Proprietatea a trecut de la pierderi de aproape 850 mil. lei în S1/2020 la un profit net de 1,8 mld. lei în primele şase luni ale acestui an, fiind de altfel şi compania cu cel mai mare rezultat net, pe fondul evoluţiei acţiunilor listate, în special Petrom şi pe fondul actualizării evaluării Hidroelectrica.

Fondul evaluează deţinerea de 20% la Hidroelectrica la 6 mld. lei, în creştere cu 500 mil. lei faţă de luna martie a acestui an, ca urmare a rezultatelor financiare record ale celui mai mare producător de energie electrică din România.

Trei companii din cele 17 au trecut de la pierderi în S1/2020 la profit în prima jumătate din 2021 în timp ce una singură a înregistrat un rezultat negativ.

Pe de altă parte, producătorul de aluminiu Alro Slatina a fost singura companie pe pierderi din cele 17 ale indicelui principal BET. Compania, controlată majoritar de ruşii de la Vimetco, a încheiat S1/2021 cu pierderi de 48 mil. lei, faţă de un rezultat net de 254 în prima jumătate din 2020 din cauza lipsei subvenţiilor legate de emisiile indirecte. Însă cifra de afaceri s-a majorat cu 13% la 1,5 mld. lei, atât ca urmare a cantităţilor mai mari vândute, cât şi ca urmare a preţurilor mai mari la aluminiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.