Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna octombrie, comenzi noi mai mari cu 21,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut

crestere economica, UE

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna octombrie, comenzi noi mai mari cu 21,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de capital, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit News.ro.

În septembrie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 9,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În octombrie, comenzile noi din industria prelucrătoare, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 21,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+28,9%), industria bunurilor intermediare (+12,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (+9,5 %).

Citește și: Primăria Capitalei vrea să acorde 500 de vouchere a câte 10000 de lei celor care înființează stații de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice

În primele zece luni, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 17%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+20,3%), industria bunurilor intermediare (+14,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (+5%).

Comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna octombrie 2018, au crescut cu 20,3%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+28,3%), industria bunurilor de uz curent (+11,4%), industria bunurilor intermediare (+9%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,3%).

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 12,9%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.