Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile germane se grăbesc să solicite finanţare de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus

AFP
berlin

Companiile germane se grăbesc să beneficieze de avantajele programului de stat pentru finanţare de urgenţă deoarece se confruntă cu efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), au declarat marţi bancherii, transmite Reuters.

Banca germană de stat KfW, înfiinţată pentru a finanţa reconstrucţia ţării după Al Doilea Război Mondial, a început de luni să accepte cereri de împrumut din partea băncilor şi a clienţilor lor de afaceri. KfW poate acorda împrumuturi de aproximativ 500 miliarde de euro firmelor care se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Marţi, KfW a confirmat că a primit 34 de cereri de împrumut, suma totală ajungând la 1,985 miliarde de euro.

Autorităţile de la Berlin fac tot posibilul pentru a menţine pe linia de plutire cea mai mare economie europeană, după oprirea activităţii companiilor, în vederea limitării răspândirii virusului.

Deutsche Bank a primit luni peste 5.300 de cereri de la clienţi, din care 300 sunt solicitări concrete de creditare, a anunţat un purtător de cuvânt al celei mai mari bănci germane. Primele împrumuturi au fost deja aprobate şi vor fi achitate probabil săptămâna aceasta, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citește și: Atac la Guvernul Orban 2: De ce nu solicită echipamente medicale din stocul de urgență al Uniunii Europene? .

Al doilea grup bancar german, Commerzbank, a informat că aproape o treime din miile de solicitări primite îndeplinesc complet criteriile din programul KfW. Este vorba în principal de IMM-uri - pilonul economiei Germaniei.

Autorităţile de la Berlin garantează până la 90% la creditele pentru micile companii, cu mai puţin de 250 de angajaţi, şi până la 80% pentru firmele mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.