Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comportament inexplicabil al unui lider PNL - ANALIZĂ

pnl3

Liberalii s-au trezit brusc în opoziţie, atât în Consiliul Local Timişoara, cât şi în Consiliul Judeţean Timiş. Toată povestea are un personaj cheie: Nicolae Robu, primarul Timişoarei, preşedintele PNL Timiş şi vicepreşedinte demisionar al PNL. Dacă gestul unora de a se alia cu PSD poate fi judecat în funcţie de preferinţe şi afinităţi, comportamentul lui Nicolae Robu este de-a dreptul inexplicabil, ceea ce îl pune pe edil în postura de principal vinovat pentru declinul PNL la nivel local.

Vezi și: Mutare bombă: PSD preia puterea într-un fief al dreptei

La alegerile europarlamentare din 25 mai, PNL a obţinut în Timişoara un scor de 13%, în condiţiile în care, conform sondajelor, Robu are o cotă de încredere de aproape 80% în rândul timişorenilor. La nivel judeţean, PNL a reuşit contraperformanţa de a ieşi pe locul 3, după PSD şi PDL. În ciuda acestor rezultate şi a frământărilor liberale de la nivel naţional, Nicolae Robu a plecat, timp de două săptămâni, într-o vizită de lucru în Vietnam şi Singapore. În lipsa acestuia, foştii aliaţi de la PSD au intensificat negocierile pentru noile majorităţi din cele două consilii. Când a devenit clar că lucrurile pot ieşi prost pentru PNL, Robu ar fi putut să-şi întrerupă sejurul exotic şi să revină în Timişoara pentru a se implica în negocieri. Însă liderul PNL a preferat să rămână în Asia.

Vezi și: După dezastrul de la alegeri, un vicepreşedinte PNL pleacă în Vietnam

Discuţiile pentru noi majorităţi în Consiliul Local Timişoara nu au avut loc doar după alegeri. Imediat după ruperea USL, între partidele reprezentate în legislativul local au început negocierile. Cei trei consilieri PNŢCD şi consilierul Forumului German au fost întotdeauna cheia mişcărilor de trupe. Înainte de a bate palma cu PSD, susţin ţărăniştii, au existat discuţii cu PNL, pentru o majoritate PNL-PDL-PNȚCD. Primarul Nicolae Robu s-a limitat însă la a vorbi doar chestiuni teoretice, fără să ofere ceva concret. În aceste condiţii, dincolo de apropierea ideologică faţă de PNL, consilierii PNŢCD au acceptat mult mai avantajoasa oferă de la PSD.

Prin naivitatea sa politică, sau poate prin alte raţionamentele ascunse, Nicolae Robu şi-a abandonat proprii oameni fix în momentele cele mai grele. Iar aceştia, dansând ca o găină fără cap, şi-au luat un şut în fund de la mult mai experimentaţii colegi de la PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.