Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compozitorul Vangelis a lansat un album inspirat de misiunea unei celebre sonde spaţiale

www.natgeotv.com

Compozitorul grec de muzică electronică Vangelis a lansat, vineri, un album realizat la casa de discuri Decca Records şi dedicat sondei spaţiale Rosetta, coordonată de la sediul Agenţiei Spaţiale Europene (European Space Agency - ESA).

Muzica lui Vangelis conţine teme legate de ştiinţă, istorie şi explorare, iar povestea misiunii Rosetta a alimentat vechea pasiune a artistului pentru spaţiu. ''Mitologia, ştiinţa şi explorarea spaţiului sunt subiecte care m-au fascinat încă din copilărie. Şi întotdeauna au fost conectate cumva la muzica pe care o scriu'', a declarat Vangelis conform blogului ESA.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

Legătura dintre ESA şi Vangelis datează din vremea în care astronautul André Kuipers, un mare fan al artistului, a dus pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) muzica lui Vangelis. Cei doi şi-au împărtăşit experienţele într-un apel video de pe ISS, iar Vangelis a fost inspirat să scrie muzica pentru ESA pentru a marca aterizarea lui Philae pe cometa ''Ciuri'', în 2014.

''Pentru Vangelis, muzica este sacră, o forţă de bază a Universului, scopul ei fiind de a eleva, de a inspira şi de a vindeca omenirea. Acest lucru nu a fost niciodată mai evident decât pe 'Rosetta', un album care îmbină perfect fascinaţia lui pentru Univers şi abilitatea de a compune muzică ce mişcă'', mai arată ESA.

''Cred că ceea ce a vrut să facă Vangelis a fost să împărtăşească o ultimă amintire a misiunii Rosetta prin muzica sa'', a declarat Carl Walker de la Departamentul de Comunicare al ESA.

După 12 ani petrecuţi în spaţiu, Rosetta îşi va încheia misiunea la 30 septembrie, alăturându-se robotului Philae pe cometa Ciuriumov-Gherasimenko 67P. Nici în ultimele sale momente sonda nu va sta degeaba, ci va face în timp real fotografii de înaltă rezoluţie şi măsurători ştiinţifice inedite, potrivit AFP. După contactul cu cometa comunicaţiile vor înceta, anunță Agerpres.

Obiectivul misiunii Rosetta este o mai bună înţelegere a evoluţiei sistemului solar de la naşterea lui, cometele fiind considerate vestigii ale materiei primordiale din care s-a format sistemul solar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.