Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comună din Buzău, în scenariul roşu, din cauza unui focar de coronavirus într-un azil - Municipiul Buzău este în scenariul galben

thetimes.co.uk
batrani

O singură comună din judeţul Buzău se află în scenariul roşu, unde şcolile ar urma să înceapă în sistem exclusiv online,rata mare de infectare fiind generată de faptul că în localitate se află un azil de bătrâni unde e focar de coronavirus. Pe de altă parte, în municipiul Buzău scenariul după care ar urma să se înveţe este cel galben, hibrid, cu copiii acasă, online, dar şi în bănci, potrivit news.ro.

Potrivit raportului prezentat luni de INSP, în judeţul Buzău, cea mai mare rată de infectare se regăseşte în localitatea Cernăteşti, 3.94, cazuri la mia de locuitori, aici urmând a fi aplicat scenariul roşu.

Rata mare de infectare din această localitate este generată de apariţia unui focar de coronavirus într-un azil din localitatea Aldeni, unde sunt 16 cazuri noi raportate în ultima săptămână.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

Alte 12 localităţi  din judeţul Buzău ar urma să înveţe în sistem hibrid, fiind în scenariul galben. Printre acestea se află şi municipiul reşedinţă de judeţ care are o rată de infectare de 1.09 la 1.000 de locuitori.

În oraşul Rm.Sărat, rata de infectare  este de 1.68, fiind, de asemenea, generat de prezenţa unui focar cu 55 de cazuri într-un azil de bătrâni.

În sistem hibrid, şi din bănci, şi de acasă, ar urma să înveţe elevii din Pătârlagele, Măgura, Ziduri, Ţinteşti. Acelaşi sistem de învăţare ar urma
să se aplice la Scutelnici, Stâlpu, Costeşti, Gălbinaşi şi Ruşeţu.

Restul localitatilor buzoiene sunt în scenariul verde, care presupune ca elevii să fie prezenţi în bănci.

Ar putea exista însă şi o altă situaţie, aceea ca autorităţile din localităţile cu o incidenţă scăzută să decidă sistem hibrid, dacă nu vor putea asigura spaţiul necesar între copii astfel încât ei să fie în siguranţă la şcoală.

În judeţul Buzău, luni, au fost raportate 72 de cazuri noi, judeţul ajungând la un total de 2.449 de bolnavi de COVID-19, dintre care 1.849 de persoane s-au vindecat, iar 88 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.