Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii susțin că găsit 'antidotul' la interceptările ucrainenilor: Comunicațiile militare, într-o limbă vorbită doar de 300.000 de oameni din Siberia

ssatipura.com
rusia ucraina

Cercetașii Forțelor Armate ucrainene nu pot descifra interceptările radio, deoarece militarii ruși folosesc limba tuvană pentru a transmite informații, susține Ministerul rus al Apărării pe canalul său Telegram.

"Serviciul de informații al Ucrainei a întâlnit un "fenomen tuvinian" în interceptările radio. "Ascultătorii" AFU nu au înțeles niciun cuvânt, deoarece comunicatorii tuvani au vorbit doar în limba lor maternă", a precizat ministerul.

Limba tuvană (sau tuvină) este un limbă turcică vorbită în Republica Tuva, în sudul Siberiei, de aproximativ 300.000 de persoane. Limba a împrumutat un număr mare de termeni din limbile mongolă, tibetană și rusă.

Informațiile nu pot fi verificate în mod independent, iar partea ucraineană nu a oferit deocamdată o reacție. De-a lungul ultimelor luni de conflict militar, ucrainenii au anunțat de mai multe ori că au interceptat comunicațiile trupelor rușe, reușind să împiedice astfel diverse acțiuni militare.

În Federația Rusă există 22 de republici autonome, adică 22 de state proto-naționale. Tatarstan, Udmurtia, Mordovia, Chuvashia, Yakutia, Tuva, Bashkortostan, Kalmykia sunt state naționale, cu toate atributele (steag, limbă, structură de conducere, educație). Potrivit comentatorilor politici, o eventuală înfrângere a Rusiei în Ucraina, care ar duce la slăbirea puterii Moscovei, ar duce la declararea independenței în aceste republici autonome.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.