Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comuniștii ruși propun Dumei de Stat ca părinții cu cel puțin 3 copii să nu fie recrutați la război

lrt.lt
mobilizare

Un grup de deputați din partea fracțiunii Partidului Comunist al Federaţiei Rusiei a depus un proiect de lege în Duma de Stat, care propune acordarea unei amânări de la mobilizarea parțială cetățenilor, care au trei sau mai mulți copii sub 18 ani, potrivit TASS, scrie Rador.

Textul documentului a fost publicat, miercuri, în baza de date electronică a Dumei. "În ședința Dumei de Stat din 27 septembrie 2022 a fost făcută o propunere de modificare a legislației actuale, scutind de la mobilizarea parţială familiile numeroase nu cu patru, ci cu peste trei copii cu vârsta de până la 18 ani, iar pentru copiii care studiază învățământul la zi - până la 23 de ani. Președintele Dumei de Stat,Viaceslav Viktorovici Volodin, a dispus parlamentarilor să elaboreze o instrucțiune de protocol. În acest sens, proiectul de lege propune să se facă modificările corespunzătoare" - se afirmă în nota explicativă.

Documentul mai propune scutirea de la mobilizarea parțială a cetățenilor, care au soții a căror vârstă gestațională este de cel puțin 22 de săptămâni și care mai au în creştere doi copii sub 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.