Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concedieri masive în Ungaria, din cauza exploziei prețurilor la energie: Guvernul ia măsuri disperate

Linkedin
somaj

Într-o situație economică afectată de sancțiuni greșite, Guvernul ungar a elaborat până în prezent un plan de acțiune cu 11 puncte, inclusiv Programul de sprijinire a costurilor și investițiilor în energie pentru IMM-uri din industria prelucrătoare, pentru a menține ocuparea deplină a forței de muncă, pentru a evita recesiunea și, în cele din urmă, pentru a proteja familiile.

Văzând că suprataxarea energiei din cauza sancţiunilor impuse împotriva Rusiei devine o povară din ce în ce mai mare pentru întreprinderi, Guvernul a decis să ușureze schema de sprijin pentru IMM-urile mari consumatoare de energie. Dacă până acum companiile energointensive erau definite ca fiind cele ale căror costuri cu energia atingeau 3% din cifra de afaceri în 2021, în viitor această cerință va fi redusă la 2%. De acum înainte, și aceste întreprinderi se vor putea înregistra. Guvernul încurajează pe toată lumea să facă acest lucru cât mai curând posibil prin intermediul portalului energiatamogatas2022.hu.

Programul va oferi IMM-urilor 100 de miliarde de forinți în acest an și 100-120 de miliarde de forinți anul viitor. Acest lucru înseamnă că 75 de miliarde de forinți vor fi disponibile în acest an pentru a compensa creșterea costurilor de exploatare și alte 25 de miliarde de forinți pentru investiții în eficiență energetică, pe care Guvernul ungar le va susține până la 15% din costul total al investițiilor prin preluarea unei părți din contribuția proprie la împrumutul pentru investiții cu dobândă redusă, oferită în cadrul programului „Széchenyi Kártya”. Guvernul se așteaptă ca beneficiarii să protejeze locurile de muncă și să mențină cel puțin 90% din forța de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.