Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concert Ravel, Mendelssohn şi Wagner, la Sala Radio

news.ro
concert Sala Radio

Orchestra de Cameră Radio va susţine miercuri un concert în care vor fi prezentate lucrări de Ravel, Mendelssohn, Wagner şi Saint-Saëns şi care va fi dedicat memoriei dirijorului Camil Marinescu, care a murit în 2020 din cauza Covid-19, potrivit news.ro.

Concertul, sub bagheta cunoscutului dirijor Cristian Mandeal, va fi transmis în direct de la Sala Radio.

Camil Marinescu a murit în iulie 2020, la vârsta de 56 de ani, în urma contaminării cu SARS-CoV-2.

Dirijorul Camil Marinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde printre profesorii săi s-a numărat şi Cristian Mandeal.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

A fost dirijor invitat la Berliner Sinfonie Orchester (Germania) şi în aceeaşi ipostază a colaborat cu Filarmonica din Osaka (Japonia). A dirijat în Statele Unite, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia şi China şi a colaborat cu ansambluri de renume, ca Hallé Orchestra (Manchester), Orchestre National de Lyon şi Orchestra Naţională din Mexic. El a avut şi o apreciată activitate pedagogică, la Universităţile din Osaka şi Kyoto (Japonia) şi a participat la conferinţe în Franţa, Spania şi SUA.

Programul prezentat de Orchestra de Cameră Radio va cuprinde: E. Elgar - Serenada în mi minor pentru orchestra de coarde, F. Mendelssohn - Nocturna din suita Visul unei nopţi de vară, C. Saint-Saëns - Serenada, M. Ravel - Pavană pentru o infantă defunctă, G. Fauré - Pavana şi R. Wagner - Idila lui Siegfried.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online, pe site-urile radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro şi pe paginile de Facebook ale Radio România Muzical şi Orchestrele şi Corurile Radio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.