Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concerte cu cratiţe în semn de protest faţă de sprijinul insuficient acordat de autorităţi în contextul epidemiei COVID-19

VideoHive
Letonia

Sute de angajaţi ai unor restaurante şi cafenele din Letonia au participat vineri la o manifestaţie-concert inedită, în care au bătut în cratiţe în semn de protest faţă de sprijinul insuficient din partea statului pentru economia afectată dur de epidemia noului coronavirus, informează AFP preluat de agerpres.

Participanţii la #KatluRevolucija au început să fie mobilizaţi începând de luni de către asociaţia patronală a restaurantelor LRB. Aceştia au decis să respecte măsurile de distanţare socială şi să bată în oale şi cratiţe, adunaţi în grupuri mici, în faţa localurilor.

Vicepreşedintele LRB Lauris Aleksejevs a lărgit obiectivul protestului, declarând că acesta a fost organizat şi pentru "cei care trăiesc în sărăcie, pentru cei 100.000 de profesori şi medici pe care guvernul i-a abandonat în timpul crizei COVID-19".

"Facem acest protest şi pentru toţi profesioniştii din domeniile creative, pentru IMM-uri şi pentru cei 30.000 de angajaţi din sectorul de catering care au fost dispreţuiţi de politicieni şi au primit doar firimituri din ajutorul promis", a declarat Aleksejevs.

Ministrul mediului şi al dezvoltării regionale Juris Puce a recunoscut că "restaurantele sunt printre cele mai afectate ca urmare a absenţei de luni de zile a turiştilor străini şi a faptului că majoritatea clienţilor locali s-au abţinut să iasă din case".

"Guvernul recunoaşte, de asemenea, că personalul medical şi profesorii au dreptul la creşteri salariale asupra cărora ar urma să se decidă în august, sperăm", a declarat vineri oficialul leton pentru AFP.

O altă demonstraţie organizată în condiţiile respectării restricţiilor anti-epidemice a avut loc joi la Riga. Manifestanţii, care au protestat împotriva construirii unui nou sediu al serviciilor de securitate, s-au adunat în grupuri de 25 de persoane formând un lanţ uman de peste cinci kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.