Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concertul pe care Roger Waters urma să-l susţină la Frankfurt va fi anulat

Rolling Stone
Roger Waters

Concertul co-fondatorului Pink Floyd, Roger Waters, care urma să aibă loc în oraşul german Frankfurt la sfârşitul lunii mai va fi anulat, au anunţat vineri organizatorii, în urma unui ordin al primăriei şi al autorităţilor regionale, potrivit DPA.

Compania publică care operează Frankfurt Trade Fair a declarat că o scrisoare de anulare a concertului din 28 mai a fost trimisă către organizatorii turneului lui Waters, informează Agerpres.

Muzicianul a fost acuzat de declaraţii antisemite. După o dispută juridică, primăria din Munchen, oraş unde era programat să aibă loc un alt concert al lui Waters pe data de 21 mai a decis să permită desfăşurarea acestuia.

Muzicianul anunţase că va lua măsuri legale pentru a se asigura că contractele vor fi respectate, iar concertele sale se vor desfăşura aşa cum a fost planificat. De asemenea, el a negat că ar fi antisemit, insistând că declaraţiile sale critice la adresa Israelului vizează guvernul acestei ţări, nu evreii.

Autorităţile din Munchen au declarat miercuri că, din motive legale, nu este posibilă rezilierea contractului privitor la concertul din acest oraş.

În schimb, primăria va amplasa panouri în jurul locului de desfăşurare a concertului în care se condamnă antisemitismul şi se susţine atât dreptul Israelului de a exista, cât şi suveranitatea Ucrainei.

Organizatorul turneului, FKP Scorpio, cu sediul la Hamburg, a declarat că este la curent cu decizia primăriei din Frankfurt. Biletele pentru concertul din 28 continuă însă să fie disponibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.