Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O idee creață: concesiunea Parcului Izvor

rares hopinca

O societate care se recomandă din “grupul Untold” a transmis Consiliului General că dorește să concesioneze Parcul Izvor. Asta după ce Nicușor Dan a încurajat afacerile păguboase cu închirierea parcurilor, sub pretextul “creșterii veniturilor proprii”.

Se pregătește o afacere la fel de urât mirositoare ca parcurile lui Nicușor Dan.

De aceea, e bine să știm următoarele:

1. Parcul Izvor este în administrarea CGMB, prin ALPAB, deși se află pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 5.

2. Modul în care este întreținut, în momentul de față, Parcul Izvor este absolut rușinos și scandalos. Doar Parcul Cișmigiu, de asemenea în administrarea ALPAB, arată mai jalnic decât Izvorul.

3. Suprafețele de spațiu verde, aleile și locurile de joacă din parc sunt într-o stare avansată de degradare, unele punând în pericol integritatea celor care vizitează sau tranzitează parcul.

4. Nu există la nivelul conducerii Primăriei Generale sau ALPAB un proiect sau un plan concret de investiții pentru Parcul Izvor; mai mult, experiența ultimilor ani demonstrează că nu există nici măcar un plan minimal de mentenanță. În acest an, iarba a fost tăiată pentru prima dată când a ajuns la înălțimea gardului. Ca să nu mai vorbim de faună.

5. Vinovații pentru starea în care a ajuns Parcul Izvor, la fel ca multe parcuri reprezentative din București, sunt lesne de indicat, pe baza informațiilor publice. Este bine cunoscut cine coordonează ALPAB, cine a numit conducerea instituției, cine a preluat, în trecut, intempestiv interimatul instituției, deși nu avea dreptul legal etc. Nu doresc să politizez, oamenii înțeleg foarte bine.

6. Încercarea de a închiria Parcul Izvor pentru un eveniment, “pentru a aduce venituri proprii la buget”, a fost un fiasco total. Un eșec de proporții epice pentru PMB&ALPAB, care s-a produs nu mai devreme de luna iunie. Pentru Nostalgia s-au încasat la buget 30.000 de euro, iar Parcul Izvor a fost efectiv distrus. Doar înlocuirea gazonului distrus ar costa peste 150.000 de euro, dar acestea nu sunt singurele stricăciuni. Ca să nu mai vorbim de nemulțumirea creată cetațenilor care locuiesc în zonă.

7. Exemplul “Nostalgia” spune totul despre spiritul de antreprenor al PMB sub Nicușor Dan. Idee onorabilă, execuție execrabilă.

8. Propunerea Wunderpark SRL este superficială. Agentul economic arată că Parcul este degradat, ceea ce știe toată lumea, dar propune ca soluție de rezolvare a problemei instalarea de chioșcuri, rulote, “elemente de food&bevereges”, “shops” etc. Sigur, nu este treaba unui agent economic din Cluj să reabiliteze Parcul Izvor. Dar, în opinia mea, propunerea este neserioasă - cel puțin prin modul în care a fost formulată.

9. Pe fond, având în vedere lipsa spațiilor verzi în zonă, consider că discuția despre diminuarea spațiilor verzi, prin introducerea altor facilități în parc (pentru că asta se propune) trebuie exclusă din start. Funcțiunea de parc trebuie păstrată, iar calitatea spațiului verde și de relaxare trebuie mult îmbunătățită.

10. Este clar că lucrurile nu pot continua în acest mod. PMB și ALPAB trebuie să se trezească din lâncezeala din ultimii ani, să pună mâna să muncească. Dacă nu pot, soluția este la un vot distanță. Să predea Parcul Izvor în administrarea Sectorului 5, care până vara viitoare va reda Bucureștiului o oază de verdeață.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.