Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzia amară trasă de un fost premier: 'Bugetul a fost cosmetizat!'

RFI Romania
imparteala buget calcule

Fostul premier Florin Cîţu a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că ”bugetul a fost cosmetizat, sunt facturi care au fost amânate pentru a face deficitul mai mic în 2022, să se încadreze în ţintă”. El a precizat că anul acesta au fost în primelele luni împrumuturi enorme la Ministerul Finanţelor, la dobânzi foarte mari. Cîţu a acuzat că Marcel Ciolacu a aruncat primul în dezbater că vrea o analiză a cheltuielilor bugetare, de reducere de sporuri şi nu e credibil.

”Problema asta cu deficitul bugetar nu a apărut peste noapte, Marcel Ciolacu este recunoscut a arunca tot felul de petarde din astea pe care apoi toţi stăm să le discutăm. Avem dovada acum că deficitul anul trecut a fost cosmetizat, să iasă mai mic, şi cheltuieli pe facturi au fost amânate pentru ianaurie şi februarie. Nu este o practică şi nu s-a făcut când a fost guvernarea liberală”, a spus Florin Cîţu, relatează News.ro.

El a precizat că al doilea element a fost că ”veniturile au fost supraestimate, iar cheltuielile subbugetate pentru a aduce un deficit de 4,4. ”Realitatea binenţeles a infirmat acest lucru”, a completat el.

Cîţu a mai spus că ”Marcel Ciolacu a aruncat primul în dezbatere, că vrea o analiză a cheltuielilor bugetare, de reducere de sporuri. ”Nu e credibil. Anul trecut au crescut salariile prin septembrie iar la începul anului au crescut iarăşi salariile. Marcel Ciolacu nu poate să spună, după ce a avut un ministru al Finanţelor, că ai nevoie de aşa ceva. Este nevoie de a pune bugetul pe o traiectorie sustenabilă. Bugetul a fost cosmetizat, sunt facturi care au fost amânate pentru a face deficitul mai mic în 2022, ca să se încadreze în ţintă iar anul acesta au fost în primelele luni împrumuturi enorme la Ministerul Finanţelor, la dobânzi foarte mari, cheltuielile cu subvenţii şi cu bunuri şi servicii”, a mai spus Florin Cîţu.

Fostul premier a arătat că ”la încasări s-a întâmplat ceea ce spunea anul trecut, când au introdus taxe, şi anume că nu vor încasa mai mult pentru că economia va reacţiona”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.