Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzia Avocatului Poporului după vizita la închisoarea lui Becali

ponta becali

”Am trimis o echipă formată din 2 colegi care s-au deplasat la Penitenciarul Poarta Albă. Am primit două petiții de la Gigi Becali. Una la 10 iulie, referitoare la excesul de putere al ANP. Sunt multe plângeri din penitenciare sau arest preventiv. Vedem ce date au strâns colegii.”, a spus Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, la Antena 3.

Potrivit Avocatului Poporului, prin petiţia din 10 iulie, George Becali a solicitat, între altele, sesizarea instanţei de contencios administrativ pentru "îndepărtarea unor abuzuri flagrante prin excesul de putere exercitat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor" şi "toate penitenciarele", anularea parţială a HG 1897/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi anularea Deciziei 438/2013 a directorului general al ANP pentru aprobarea Metodologiei privind acordarea recompenselor persoanelor aflate în custodia ANP.

Prin petiţia din 17 iulie, Gigi Becali a sesizat Avocatul Poporului în cazul conduitei conducerii penitenciarului în care este încarcerat, pe care o apreciază ca fiind "abuzivă".

Becali a susţinut că "modalitatea de interpretare şi aplicare de către conducerea penitenciarelor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevederilor Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal reprezintă o încălcare a dreptului la viaţă şi un act de tortură psihică" şi că "neacordarea permisiei în mediul familial" constituie un act de "genocid pe timp de pace" şi are ca efect imposibilitatea realizării scopurilor pedepselor.

Gigi Becali a mai arătat că i s-a acordat doar o zi de "permisie", deşi îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de mult mai multe asemenea recompense, în condiţiile în care este privat de libertate de un an şi trei luni.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.