Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzie DURĂ a lui Călin Popescu Tăriceanu: 'România este astăzi într-un GRAV DERAPAJ'

Evz
Tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că România se află "într-un grav derapaj", iar societatea românească nu s-a "dezbărat complet de metehnele securistice şi comuniste".

"Am avut convingerea că România este instalată definitiv pe un drum sănătos, democratic, în care valoarea supremă în societate este cetăţeanul. După 27 de ani, privesc în stânga şi în dreapta mea şi nu îmi vine să cred ce văd ochilor: o societate care este evident că nu s-a dezbărat complet de metehnele securistice, comuniste. Văd o societate în care oameni cum sunt cei din presă, în loc să pună accent pe apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, vor să întărească instituţiile de forţă, instituţiile represive ale statului, care se îndreaptă împotriva cetăţenilor", a afirmat Tăriceanu, în discursul susţinut la Conferinţa Naţională a Tineretului ALDE.

Citește și: Fostul șef al ANAF 'pune TUNURILE' pe Cioloș și PSD: Cum 'se DISTRUG finanțele țării'

În opinia lui Tăriceanu, instituţiile statului trebuie să apere cetăţeanul şi nu să îi îngrădească libertăţile.

"Definiţia statului democratic, (...) a statului de drept este una şi singura: instituţiile sunt făcute să apere şi să servească cetăţeanul, nu să îl asuprească, nu să îi îngrădească libertăţile, nu să îi asculte telefoanele, nu să îl trimită pentru vini închipuite în instanţă, nu să îl plimbe cu cătuşe pe la televizor! Acestea sunt caracteristicile specifice regimurilor autoritare. România este astăzi într-un grav derapaj, pe care, vă spuneam, nu mi l-am imaginat la începutul anilor '90", a conchis preşedintele ALDE, potrivit Agerpres.

Citește și: Monica Macovei, mesaj DUR în Parlament: 'În administraţia publică unii se cred ÎMPĂRAȚI'

Lucrările Conferinţei Naţionale a Tineretului Liberalilor şi Democraţilor (TLDE) se desfăşoară vineri la Palatul Parlamentului, aproximativ 600 de delegaţi din cele 47 de filiale urmând să îşi aleagă conducerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.