Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzii neașteptate: ECDC a anunțat efectele în lanț care au făcut posibil dezastrul produs de COVID19

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a publicat o serie de concluzii despre pandemia prelungită de coronavirus, informează marţi DPA. Pentru a ajuta ţările să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii sau alte situaţii de urgenţă, această agenţie europeană din domeniul sănătăţii, cu sediul general la Stockholm, a identificat patru domenii în care anumite lecţii pot fi învăţate de pe urma pandemiei de COVID-19. Acestea sunt: beneficiile aduse de investiţiile în forţa de muncă din sectorul medical, o mai bună pregătire pentru următoarele crize de sănătate, comunicarea riscurilor şi implicarea comunităţilor şi colectarea şi analiza datelor, precizează un raport publicat marţi de ECDC.

Toate aceste domenii sunt strâns legate între ele, au precizat reprezentanţii ECDC.

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 se îndreaptă spre o fază de intensitate redusă, raportul doreşte să sublinieze acţiunile următoare ce ar putea contribui la îmbunătăţirea pregătirilor în Europa pentru combaterea pandemiilor. "Pandemia de COVID-19 ne-a învăţat câteva lecţii valoroase şi este important să revizuim şi să analizăm acţiunile noastre pentru a stabili care dintre ele au funcţionat şi care nu au funcţionat", a declarat directoarea ECDC, Andrea Ammon. "Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru viitoarele crize de sănătate publică, iar acest lucru poate fi făcut prin acţiuni întreprinse în diferite domenii. Acestea includ investiţii şi întărirea forţei de muncă din domeniul sănătăţii publice, ameliorarea supravegherii bolilor infecţioase, îmbunătăţirea comunicării riscurilor şi a implicării comunităţii, precum şi acceptarea colaborării între organizaţii, ţări şi regiuni", a adăugat ea.

Coronavirusul SARS-CoV-2 a ajuns în Europa la începutul anului 2020 şi s-a răspândit apoi extrem de repede. Iniţial, multe ţări au reacţionat prin impunerea unor restricţii importante privind viaţa publică şi prin închiderea graniţelor. Datorită dezvoltării cu o viteză record a unor vaccinuri anti-COVID-19, în cele din urmă a fost posibil ca pandemia de coronavirus să fie ţinută în mare parte sub control începând din 2022. Oamenii se infectează în continuare cu acest virus, însă Europa se află în prezent într-o situaţie epidemiologică mult mai bună, fiind foarte departe de ratele înalte de infectare şi de deces înregistrate în perioada de vârf a crizei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.