Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluziile lui Cătălin Cristache, vicepreședinte PMP, după 100 de zile de război în Ucraina

arhiva personala
Catalin Cristache

Vicepreședintele PMP, Cătălin Cristache, face un bilanț al celor 100 de zile de război din Ucraina. El e de părere că merită subliniat faptul că direcția impusă de fostul președinte al României, Traian Băsescu, spre NATO și UE cu toată puterea și hotărârea a fost drumul corect pentru țara noastră:

Primele 100 de zile de război în Ucraina!

Zece concluzii:

1. Românii s-au convins că direcţia în care ne-a împins Băsescu (UE şi NATO) a fost bună pentru România. Mă uit la titirambele pe care le face Năstase (alternativa la Băsescu) şi mă gândesc că eram într-o situaţie foarte nasoală dacă alegeam altfel în urmă cu 20 de ani.

2.  Se confirmă mitul ospitalităţii româneşti. Se confirmă faptul că românii sunt oameni primitori şi cu suflet mare: s-au mobilizat exemplar pentru a-i ajuta pe ucrainenii fugiţi din calea războiului.

3. Autorităţile de la Bucureşti trăiesc pe altă planetă: sunt incredibile lehamitatea şi pasivitatea de care dau dovadă. Sfântul golf pare să fie mult mai important decât ce se întâmplă la nord de noi.

4. Singura soluţie pro-Vest pentru Republica Moldova este Unirea cu România (proiectul de ţară al #PMP): nu vor fi primiţi prea curând în UE şi niciodată altfel în NATO.

5. Războiul a aprins fitilul unei crize economice care va exploda efectiv în toamna acestui an. Sunt şanse să fie chiar mai rea decât cea din perioada 2008 – 2010. Urmează o iarnă foarte grea.

6. Războiul nu se va opri prea curând. Poate că nu mai sunt ruşii acel urs înfiorător în faţa căreia tremura o lume întreagă, dar au capacitatea de a susţine acest război pe termen mai lung.

7. Uniunea Europeană este divizată: sunt o mulţime de cai troieni ai Moscovei care contribuie la spargerea unităţii blocului european. Ceea ca face ca însuşi proiectul european să fie pus sub semnul îndoielii.

8. Există fraieri şi şmecheri: fraierii sunt românii care plătesc 9 lei pentru litrul de motorină, şmecherii sunt ungurii care plătesc 6 lei şi au primit derogarea pentru a putea importa în continuare petrol din Rusia.

9. Puterea politică actuală (#PSD - #PNL - #UMDR) foloseşte războiul ca pe o cortină de fum pentru a jumuli pe cât posibil avuţia naţională. Aşa au făcut şi în timpul pandemiei: un foc de artificii pe care se concentrează opinia publică, iar ei îşi urmăresc interesele în spate.

10. Asistăm la un eveniment epocal, de natură să reîmpartă sferele de influenţă ale lumii. Nicicând în ultimii 30 de ani de la căderea Cortinei de fier, diviziunea Vest versus Est nu a fost atât de pronunţată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.