Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurență pentru Jeff Bezos și Elon Musk: și Porsche vrea să ajungă în spațiu

 Porsche 911 Turbo

Porsche SE, holdingul care controlează Grupul Volkswagen, a pariat recent pe rolul spațiului în dezvoltarea tehnologiilor viitoare, anunțând că investește într-un start-up care încearcă să rivalizeze cu Blue Origin al lui Jeff Bezos și SpaceX al lui Elon Musk, scrie CNBC, anunță Mediafax.

Compania, controlată de familiile asociate Porsche și Piëch, care au transformat Volkswagen într-o putere globală, a dezvăluit o investiție în Isar Aerospace din Germania, o startup care vrea să producă rachete și să ofere servicii de lansare a sateliților.

În timp ce Blue Origin și SpaceX sunt susținute de miliardari și lansează deja misiuni spațiale pilotate, Isar Aerospace consideră că poate concura pe piața în creștere pentru lansarea sateliților mici pe orbita Pământului. Compania planifică primul zbor de testare pentru anul viitor.

Porsche SE investește alături de fondul HV Capital și banca elvețiană Lombard Odier, oferind 75 de milioane de dolari companiei, ca parte a unei runde de finanțare de 165 de milioane de dolari care include investitorii existenți. Porsche SE a declarat că va primi „o cotă procentuală redusă, de o singură cifră”. "Finanțarea va permite Isar Aerospace să investească în continuare în infrastructura de lansare, testare și fabricație pentru producția sa de rachete și operațiuni comerciale", a declarat Isar Aerospace într-un comunicat.

Cererea comercială pentru lansarea de sateliți mici este așteptată să crească semnificativ în următorii ani.

Luna trecută, SpaceX a transportat 88 de sateliți pe orbită într-o singură lansare, pentru mai mulți clienți. În aceeași zi, Virgin Orbit a trimis în spațiu sateliți aparținând Departamentului Apărării al SUA, un start-up polonez numit SatRevolution și pentru Forțele Aeriene Olandeze. „Spațiul va deveni o platformă tehnologică cheie pentru multe industrii din întreaga lume - de la sectorul auto la cel al telecomunicațiilor - aducând progrese și noi capabilități pentru Internet of Things, criptarea și stocarea datelor, precum și aplicații agricole inteligente și supraveghere pentru combaterea schimbărilor climatice", a spus Isar Aerospace.

Isar Aerospace a strâns 180 de milioane de dolari începând din 2018, inclusiv de la Airbus și de la fostul executiv SpaceX Bülent Altan. Compania pretinde că este cea mai compania de servicii de lansare cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană și consideră Airbus (EADSF) drept unul dintre primii săi clienți. În luna mai, agenția spațială germană a atribuit companiei un contract pentru lansarea pe orbită a doi sateliți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.