Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs cu scandal la TVR: Șefa știrilor a demisionat pentru că noul PDG vrea să-și aducă oamenii proprii (surse)/ UPDATE

tvr

Șefa știrilor TVR, Oana Popescu, a demisonat din această funcție miercuri seară, pe fondul unor neînțelegeri cu președintele director general, Dan Turturică, precizează surse din cadrul instituției pentru stiripesurse.ro.

La mijloc ar fi două concursuri, unul pentru postul de jurnalist cu studii superioare, altul pentru jurnalist senior. În mod cu totul excepțional, Dan Turturică a făcut parte din comisia de concurs, deși această nu este o practică uzuală în instituție. Acesta s-ar fi certat cu Oana Popescu, șefa știrilor, și cu producătorul general Ramona Săseanu, care l-ar fi acuzat că vrea să-și impună oamenii proprii pe funcții.

În comisia de concurs nu ar fi fost prezent niciun reprezentant al sindicatului, deși la formulare subiectelor ar fi participat și un asemenea reprezentant.

Unul dintre candidați, un jurnalist cunoscut din presa scrisă și televiziune, s-a prezentat la concurs fără să se fi înscris. La concurs a participat și Marinela Mititelu, fostă consilier a Ralucăi Turcan, un editor cu experiență din TVR și o jurnalistă de la Digi24. Rezultatele concursului nu au fost încă publicate.

Potrivit unor altor surse din TVR, demisia Oanei Popescu ar avea legătură și cu faptul că președintele director general dorea să trimită o echipă de jurnalisti în Ucraina fără asigurare de viață.

Contactată prin intermediul rețelei Whatsapp, Oana Popescu nu a răspuns solicitării de comentarii pe această temă.

UPDATE - Poziția TVR:

„1. Referitor la demisia d-nei Oana Popescu din funcţia de Coordonator cu atribuţii de Director al Direcţiei Ştiri, găsiţi mai jos declaraţia domniei sale:

„Am ales să renunţ la această poziţie din motive personale, informațiile menţionate în articolul dvs. nu sunt adevărate.”

2. In cadrul Direcţiei Știri au fost scoase la concurs 7 posturi vacante pentru ocuparea funcţiilor de jurnalist (S), jurnalist senior și producător. 70 de candidați s-au înscris la concurs, dintre care 57 au fost eligibili și 43 s-au prezentat la examen în cele trei zile programate.

3. Subiectele, în număr de 5, au fost trase la sorți dintr-un total de 25, în dimineața zilei de concurs. Extragerile au fost făcute de un angajat al Departamentului Resurse Umane al TVR și au fost înregistrate/filmate.

4. Fiecare membru al comisiei a notat lucrările scrise ale candidaților fără vreo ingerință din partea altei persoane. Foile de concurs au fost desigilate, în dreptul numelui candidatului, după notare, în prezența tuturor membrilor comisiei de examinare. Ponderea notei la lucrarea scrisă a însemnat 30% din nota finală, iar nota la interviu a reprezentat 70% din nota finală. Întrebările adresate concurenților au fost legate strict de sarcinile incluse în fișele posturilor vizate de candidați şi din legislația incidentă în vigoare.

5. În niciuna dintre zilele de concurs și nici ulterior nu au existat neînțelegeri între membrii comisiei, întrucât procedura a respectat întocmai legislația în vigoare.

Prin articolul publicat aduceți grave prejudicii de imagine Televiziunii Române, acuzațiile formulate sunt speculative și nu există argumente în susţinerea lor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.