Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concursul de admitere la INM şi în magistratură începe duminică

justitie

Proba scrisă eliminatorie reprezentând prima etapă a concursurilor de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi în magistratură va avea loc duminică, de la ora 9,00, se arată într-un comunicat al CSM transmis, vineri, AGERPRES

Potrivit CSM, concursul de admitere la INM se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, dintre care 130 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 70 pentru procuror.

Răsturnare de situație în relația Germania-Turcia: Merkel nu mai recunoaște genocidul armean


Din cei 2.770 de candidaţi înscrişi la concurs, 2.746 îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, cea scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal şi Drept procesual penal. 

CSM anunţă că proba eliminatorie se va desfăşura în data de 4 septembrie, de la ora 9,00, la universităţile ''Nicolae Titulescu'' şi ''Titu Maiorescu'' din Bucureşti, conform programului de desfăşurare a primei etape a concursului de admitere la INM publicat pe site-urile CSM şi Institutului Naţional al Magistraturii.

Care sunt cele mai prietenoase țări din lume: Ce loc ocupă România. SURPRIZĂ


Tot duminică, de la aceeaşi oră, are loc la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir'' din Bucureşti prima etapă a concursului de admitere în magistratură, care se organizează pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor şi a 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. 

"La acest concurs s-au înscris 985 de candidaţi, dintre care un număr de 941 de candidaţi îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM şi INM", se arată în comunicatul CSM. 

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două concursuri şi înlăturarea oricăror suspiciuni de fraudă au fost instituite măsuri de securitate adecvate, menţionează CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.