Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în relația Germania-Turcia: Merkel nu mai recunoaște genocidul armean

merkel erdogan

Guvernul federal german ar putea să se distanțeze de rezoluția votată în iunie de Budestag (parlamentul federal), prin care s-a recunoscut genocidul armenilor din Imperiul Otoman, din 1915. Mișcarea ar urmări o îmbunătățire a relațiilor Germaniei cu Turcia și ar permite parlamentarilor germani să viziteze baza de la Incirlik, folosită de forțele aeriene germane pentru atacuri împotrivia ISIS.

Vezi și: Oamenii de la NASA sunt în ALERTĂ. Ce se întâmplă acum e fără precedent

Potrivit publicației germane Der Spiegel, cancelarul Angela Merkel și ministrul de Externe urmează să transmită, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert, că se delimitează de rezoluția votată de Parlament. Votul din Bundestag, din 2 iunie, a fost aproape unanim și a fost întâmpinat cu satisfacție de comunitățile de armeni din toată lumea. În schimb, Ankara a răspuns cu amenințări și a interzis accesul parlamentarilor germani la baza de la Incirlik. Parlamentarii germani de origine turcă, care au votat rezoluția, au primit amenințări cu moartea și au fost sfătuiți să nu călătorească în Turcia, din motive de securitate.

Ulterior articolului publicat de Der Spiegel, ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că votul parlamentului pe rezoluția despre genocidul armean nu este generator de obligații pentru Guvernul federal. „Parlamentul german are, bineînțeles, dreptul și libertatea de a comenta pe probleme politice, dar nu orice rezoluție votată de Parlament este generatoare de obligații legale”, a declarat ministrul, potrivit France 24.

Vezi și: Care sunt cele mai prietenoase țări din lume: Ce loc ocupă România. SURPRIZĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.