Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concursul EUROVISION 2019 ar putea fi ANULAT: 'Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală'

EURIVISION
eurovision 2019

Concursul muzical internaţional Eurovision 2019, programat să aibă loc la Tel Aviv în perioada 14-18 mai, ar putea fi anulat, pe fondul atacurilor cu rachete şi problemelor legate de securitate în Israel, scrie The Jerusalem Post, citat miercuri de agenţia ARMENPRESS, potrivit Agerpres.

Luni, o rachetă lansată din Gaza a lovit o casă în moshavul Moshmeret în centrul Israelului, rănind şapte civili, inclusiv copii. 

Reprezentanţi oficiali ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) urmăresc atent evoluţiile, dar nu au planuri concrete. Ei au difuzat un comunicat, informând că participanţii la Eurovision din Norvegia, Muntenegru şi Marea Britanie au sosit deja luni în Israel. 

Este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când a avut loc un atac cu rachete lansate spre centrul Israelului. În acelaşi timp, cu 50 de zile până la începerea Eurovision, preocupările legate de o escaladare în timpul competiţiei - sau chiar de posibilitatea unui atac - cresc.

Citește și: Jussie Smollett a scăpat de acuzaţia că și-ar fi înscenat un atac rasist și homofob

"Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală pentru EBU", se arată în comunicatul transmis prin e-mail. 

"Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian - n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia actuală din Israel", se adaugă în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.