Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnat la 3 ani de pușcărie, Nicolas Sarkozy spune că face apel: 'Verdict extrem de sever şi total nefondat şi nejustificat'

Vision for the G20: Nicolas Sarkozy, Klaus Schwab

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, va face apel după condamnarea sa de luni la trei ani de închisoare, dintre care unul cu executare, pentru corupţie şi trafic de influenţă, a anunţat luni avocata sa, Jacqueline Laffont, relatează AFP, DPA şi Reuters.

După acest "verdict extrem de sever" şi "total nefondat şi nejustificat", Nicolas Sarkozy "este calm dar rămâne hotărât să continue să-şi demonstreze nevinovăţia", a dat asigurări Jacqueline Laffont, scrie agerpres.ro.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

Cu toate că a fost condamnat la un an cu executare, este foarte probabil ca fostul preşedinte să nu meargă deloc la închisoare chiar dacă apelul va fi respins, întrucât judecătorul de şedinţă a declarat că ar accepta ca Sarkozy să efectueze pedepsa în arest la domiciliu, fiind monitorizat cu o brăţară electronică.

Susţinătorii săi şi-au exprimat "stupefacţia şi tristeţea", iar soţia sa, fostul model şi cântăreaţa Carla Bruni, a denunţat pe Instagram o "obstinaţie lipsită de sens".

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

Cei doi coacuzaţi ai lui Nicolas Sarkozy, fostul înalt magistrat, Gilbert Azibert, şi fostul avocat al fostului preşedinte, Thierry Herzog, au fost condamnaţi la aceeaşi pedeapsă, cu 5 ani de interdicţie profesională pentru cel din urmă, care de asemenea va face apel.

Această primă condamnare pentru Nicolas Sarkozy intervine în contextul în care el se va afla din nou în faţa judecătorilor pe 17 martie, pentru verdictul în procesul "Bygmalion", care se referă la cheltuielile din campania sa pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

Citește și: Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.