Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiții meteorologice extreme în vestul Statelor Unite: Mai multe incendii de vegetaţie sunt active

basilica.ro
flacari incendiu

Mai multe incendii de vegetaţie sunt active în vestul Statelor Unite, în contextul în care regiunea se confruntă cu temperaturi extreme în timpul celui de-al treilea val de caniculă din această vară, informează DPA-AFX luni.

În mai multe oraşe au fost înregistrate valori-record de temperatură.

În regiunea Death Valley din California, una dintre cele mai fierbinţi din lume, au fost înregistrate 54 de grade Celsius.

Aproximativ 30 de milioane de persoane sunt vizate de avertizări şi atenţionări de caniculă, scrie Agerpres.ro.

Locuitorii au fost sfătuiţi să consume multă apă şi să rămână în spaţiile interioare, de preferinţă în clădiri dotate cu aer condiţionat.

O avertizare de incendiu de vegetaţie este în vigoare în statul american Idaho.

Doi pompieri care au intervenit pentru stingerea unui incendiu din Arizona şi-au pierdut viaţa, sâmbătă, după ce aeronava în care se aflau s-a prăbuşit.

Potrivit prognozelor Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS), valul de caniculă va continua să afecteze mare parte din vestul Statelor Unite la începutul acestei săptămâni.

Temperaturile vor reveni treptat la valorile normale pentru această perioadă spre sfârşitul săptămânii.

Însă, avertizările de caniculă vor rămâne în vigoare din California până în Utah.

Unele recorduri de temperatură maximă este posibil să fie doborâte în cursul zilei de luni, potrivit agenţiei de meteorologie.

În Canada, autorităţile au anunţat măsuri de urgenţă pentru prevenirea incendiilor forestiere pe fondul "condiţiilor meteorologice extreme", în timp ce numărul focarelor a crescut duminică în provincia Columbia Britanică, ajungând la 298, dintre care 50 au izbucnit în ultimele două zile. Serviciile meteorologice canadiene au prognozat temperaturi maxime care se apropie de 32 de grade Celsius în vestul ţării, cu mult peste valorile normale sezoniere.

Potrivit NWS, Las Vegas a egalat sâmbătă maximul său istoric, înregistrând 47,2 grade Celsius, temperatură înregistrată pentru prima dată în 1942 şi de trei ori din 2005 în oraşul situat în mijlocul deşertului Nevada.

Acest nou val de căldură survine la mai puţin de trei săptămâni după precedentul, care a lovit vestul Statelor Unite şi Canada la sfârşitul lunii iunie, fiind înregistrate temperaturi record trei zile la rând în provincia canadiană Columbia Britanică. Numărul deceselor cauzate de acel val de căldură nu este încă cunoscut, însă este estimat la câteva sute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.