Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condițiile de muncă și productivitatea: cazul unui service auto

Reihmann
elevator auto reihmann

Condițiile de lucru sunt un factor extrem de important pentru bunăstarea, satisfacția și motivația angajaților care lucrează în acea firmă. Cu toate acestea, influența acestor condiții nu se limitează doar la angajați, ci poate avea un efect important și asupra altor aspecte, precum securitatea de la locul de muncă, satisfacția clienților sau chiar profitabilitatea companiei în sine.

Într-un service auto, chiar mai mult decât în cazul altor tipuri de afaceri, condițiile în care se desfășoară activitatea de zi cu zi joacă un rol foarte important în productivitatea acestuia. Calitatea echipamentelor, spațiul de lucru sau performanța uneltelor și instrumentelor folosite de mecanici care lucrează într-un service sau atelier de reparații auto vor fi un factor cheie pentru profitabilitatea acestor afaceri. Spre exemplu, folosind echipamente de calitate, de la branduri cu reputație, cum este Reihmann, operațiunile de zi cu zi dintr-un service auto se vor desfășura mult mai ușor și mai rapid, crescând, implicit, încasările și profitul afacerii.

De asemenea, dotările performante vor crește și gradul de siguranță al angajaților, ferindu-i pe aceștia de accidentări și răniri. Un elevator auto reihmann, spre exemplu, va funcționa mult mai eficient și în condiții mult mai bune de siguranță decât un elevator învechit sau de proastă calitate, care nu este dotat cu mecanisme de blocare în caz de defecțiuni, la fel cum un compresor de aer performant va umfla o anvelopă mult mai rapid decât unul de slabă calitate. Din acest motiv, e foarte important să te asiguri că mecanicii tăi lucrează în cele mai bune condiții în atelierul tău de reparații. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

Spațiul de lucru

Spațiul în care își desfășoară activitatea angajații tăi joacă un rol cheie în productivitate acestora, influențând, automat și profitul afacerii dpe care o conduci. Dacă aceștia lucrează într-un mediu restrâns și aglomerat, menținerea ordinii și a curățeniei va fi foarte dificilă, lăsând loc pentru accidente și răniri. Mai mult, lucrând într-un spațiu restrâns, aceștia vor fi afectați și de un nivel crescut de stres, care le va afecta atât nivelul de performanță, cât și buna dispoziție, alterând interacțiunile lor cu clienții și afectând nivelul de satisfacție al celor din urmă.

Tocmai de aceea, e important să te asiguri că în atelierul tău există mereu suficient spațiu astfel încât toți mecanicii să își poată desfășura activitatea nestingheriți și să iei măsuri fie pentru a muta punctul de lucru al afacerii tale, fie pentru a extinde spațiul existent.

Calitatea echipamentelor

Calitatea, funcționalitatea sau nivelul de performanță a echipamentelor, instrumentelor și sculelor cu care angajații tăi lucrează este, de asemenea, un factor important în gradul de profitabilitate al unui service auto. Un elevator 2 coloane reihmann va fi întotdeauna mai performant și mai sigur, decât același tip de elevator produs de un brand necunoscut, iar acest lucru se aplică tuturor dotărilor din atelierul tău.

Este mult mai bine să investești în echipamente performante, de bună calitate, care vor rezista mai bine în timp și vor avea nevoie de mai puține reparații. Acestea vor opera la un nivel crescut de eficiență, iar asta va rezulta într-o rată mai mare de procesare a solicitărilor și, bineînțeles și în venituri crescute pentru firma ta.

Politica de protecție a angajaților

Fie că este vorba despre utilizarea echipamentelor de lucru pentru mecanici, păstrarea curățeniei și ordinii sau de instructajul oferit angajaților înainte de a începe să lucreze pentru service-ul auto, este foarte important să stabilești încă de la bun început reguli clare de conduită, interacțiune și chiar vestimentație pentru angajații tăi.

Nu trebui niciodată să pierzi din vedere faptul că siguranța mecanicilor și a tuturor persoanelor care se află în perimetrul unității pe care o conduci este prioritatea numărul unu. Accidentările la locul de muncă pot avea un impact puternic asupra funcționării și, de ce nu, a profiturilor unui service auto. Acestea pot genera probleme serioase nu doar pentru persoane, doar și pentru firmă în ansamblul ei și în gestionarea activității de zi cu zi, afectând satisfacția clienților și motivația restului angajaților care lucrează pentru compania ta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.