Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condițiile lui Erdogan: Ce vrea 'Sultanul' în schmbul acceptării Suediei în NATO

bbc.com
erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunțat marți că Turcia va sprijini candidatura Suediei la NATO dacă SUA își va onora promisiunea privind avioanele F-16.

Parlamentul Turciei își va păstra promisiunea de a ratifica candidatura la NATO a Suediei dacă administrația președintelui american Joe Biden va permite vânzările de avioane F-16 către Ankara, a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit presei turcești citate de Reuters.

Erdogan a mai spus că ministrul de externe al Turciei, Hakan Fidan, și secretarul de stat Antony Blinken au discutat despre aderarea Suediei la NATO, săptămâna trecută, la New York.

Administrația americană leagă vânzările de avioane de luptă F-16 de ratificarea candidaturii Suediei, a explicat Erdogan.

„Dacă SUA își respectă promisiunile, parlamentul nostru își va respecta propria promisiune. Parlamentul turc va avea ultimul cuvânt cu privire la aderarea Suediei la NATO", a precizat președintele Turciei.

Ungaria și Turcia sunt ultimele țări NATO care nu au aprobat la nivel parlamentar candidatura Suediei. Probleme asemănătoare a avut și Finlanda care a reușit să devină membră a alianței militare în primăvara acestui an. Cele două țări nordice au renunțat la neutralitate și au decis să intre în NATO după izbucnirea războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.