Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiţiile şi tarifele de acces la canalizaţia subterană pentru reţelele publice din Tg. Mureş au fost aprobate de ANCOM

broadbandtvnews.com
ancom

Condiţiile şi tarifele de acces la canalizaţia subterană pentru reţelele publice de comunicaţii electronice din Târgu Mureş au fost aprobate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi pornesc de la 0,36 de lei pentru fiecare metru liniar/an.

Canalizaţia subterană destinată instalării reţelelor publice de comunicaţii electronice din municipiul Târgu Mureş este realizată din fonduri proprii ale municipalităţii, iar primăria acordă tuturor furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice aceleaşi condiţii de acces şi utilizare a infrastructurii subterane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

"Accesul se acordă la solicitarea furnizorilor, în urma unei analize şi a planificării modului de ocupare a spaţiului disponibil, urmărindu-se utilizarea optimă şi judicioasă a spaţiului din canalizaţie. În măsura în care sunt îndeplinite condiţiile pentru acordarea accesului în infrastructura subterană, Primăria Municipiului Târgu Mureş încheie cu furnizorii contracte de acces prin care se stabilesc condiţiile, urmând ca instalarea reţelelor să se facă sub supravegherea reprezentanţilor autorităţii publice locale", menţionează arbitrul telecom, într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, tarifele propuse de Primăria Municipiului Târgu Mureş cu scopul de a încuraja investiţiile eficiente în infrastructura necesară furnizării serviciilor de acces la internet în bandă largă sunt următoarele: 0,36 lei/ml/an pentru serviciul de închiriere a spaţiului aferent unui cablu cu diametrul de 10 mm, amplasat în canalizaţia municipală, în timp ce pentru cablurile cu diametrul exterior diferit de 10 mm, amplasate în canalizaţia municipală, tariful menţionat mai sus se va modifica proporţional cu diametrul acestora.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate?

Tarifele se aplică în funcţie de lungimea reală a cablurilor şi/sau tubetelor care fac obiectul accesului, nu includ TVA şi vor fi indexate anual cu rata inflaţiei.

Municipalitatea are obligaţia să publice, pe pagina de internet proprie, toate informaţiile esenţiale despre infrastructura fizică subterană de comunicaţii electronice (amplasarea, disponibilitatea spaţiului în canalizaţie) şi să actualizeze aceste informaţii ori de câte ori este nevoie.

În cazul respingerii cererii de acces, Primăria Municipiului Târgu Mureş are obligaţia de a comunica solicitantului motivele obiective care au determinat luarea acestei decizii, într-un termen de 15 zile.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

ANCOM notează că o altă obligaţie a autorităţii locale se referă la asigurarea continuităţii furnizării serviciilor de acces la infrastructura fizică, întreruperea furnizării serviciilor fiind acceptată doar în situaţii temeinic justificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.