Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea companiei petroliere de stat PDVSA din Venezuela, intră în anchetă

venezuela

Procurorul general al Venezuelei, Tarek Saab, a anunţat joi deschiderea unei anchete împotriva directorilor numiţi miercuri de opoziţie la compania petrolieră de stat PDVSA şi la sucursala acesteia din SUA, Citgo, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Eugen Teodorovici despre europarlamentare: 'Nu sunt interesat nici de postul de comisar și nici de nu mai știu ce în afara României'

Saab a adăugat că vor fi anchetaţi şi ambasadorii numiţi de Juan Guaido, liderul opoziţiei venezuelene, care s-a autoproclamat şef de stat interimar pe 23 ianuarie şi a fost recunoscut în această calitate de peste 50 de ţări.

Preşedintele ales al Venezuelei, Nicolas Maduro, susţine că Guaido conduce o lovitură de stat.

Miercuri, Guaido a anunţat numirea la PDVSA a unei noi conduceri formate din venezueleni "competenţi, neimplicaţi în scandaluri de corupţie şi fără afiliere politică", pentru a salva producţia naţională de petrol, confruntată în ultimii ani cu probleme grave. El nu a precizat ce se va întâmpla cu directorii numiţi de Maduro.

Statele Unite au anunţat pe 28 ianuarie îngheţarea a şapte miliarde de dolari active ale PDVSA, căreia i-au interzis să aibă legături comerciale cu entităţi americane. Rafinăriile Citgo din SUA vor putea funcţiona în continuare, tranzacţiile financiare trecând printr-un cont blocat, a precizat Washingtonul. Peste 20 de petroliere încărcate cu ţiţei din Venezuela au rămas la ancoră, în largul coastelor americane din Golful Mexic. Potrivit unui document consultat de Reuters, Maduro a cerut sprijinul OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, unde Venezuela este membru fondator) împotriva sancţiunilor SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.