Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea executivă Euroins România Asigurare Reasigurare sancţionată cu 150.000 de lei pentru încălcarea unor termene

ro.linkedin.com
euroins

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare S.A, cu o sumă totală de 150.000 de lei, pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, informează un comunicat al ASF transmis miercuri potrivit Agerpres.

Astfel, Mihnea Tobescu, directorul general al societăţii a fost sancţionat cu o amendă în cuantum de 100.000 lei, iar Milena Guentcheva - director general adjunct, cu o amendă de 50.000 lei.

În cazul Generali România Asigurare Reasigurare S.A, ca urmare a desfăşurării acţiunii de control nu au fost reţinute deficienţe care să necesite aplicarea de măsuri sancţionatorii, însă Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat societăţii să comunice modalităţile de implementare a recomandărilor formulate în termen de 5 zile de la finalizarea acestora.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

De asemenea, în urma desfăşurării controlului periodic la NN Asigurări de Viaţă S.A, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a luat decizia sancţionării societăţii cu avertisment scris pentru deficienţe constatate în privinţa modului de calcul şi de plată a contribuţiilor datorate Fondului de Garantare a Asiguraţilor şi Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Autoritatea a stabilit în sarcina asigurătorului să elaboreze un plan de măsuri pentru remedierea aspectelor constatate, termenul maxim de realizare a fiecărei măsuri fiind data de încheiere a exerciţiului financiar al anului 2020.

Nu în ultimul rând, SSIF Goldring SA a fost sancţionată cu avertisment, în urma controlului periodic, pentru unele deficienţe în procesul de follow-up la recomandările anterioare ale auditorului intern şi în evaluarea adecvării serviciului sau produsului de investiţii, atenţionarea persoanei responsabile cu funcţia de conformitate/evaluarea şi administrarea riscului, precum şi instituirea unui plan de măsuri, cu termen de implementare de 90 de zile, pentru remedierea deficienţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.