Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea filialei Pro România îi cere demisia preşedintelui CJ Neamț, Ionel Arsene

Vestea.net
ionel arsene

Coordonatorul filialei Neamţ a Pro România, Liviu Harbuz, i-a cerut preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene, să îşi asume tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi să demisioneze din funcţie.

Într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, Liviu Harbuz a anunţat că Pro România nu va participa la consultările cerute de Ionel Arsene cu partidele componente ale CJ Neamţ, pentru desemnarea noului manager al spitalului.

Citește și: Mihai Tudose: Au mers Pic și Poc în inspecție prin spitale. Ce naiba au verificat ei?

"Printr-o strategie de imagine arogantă şi ipocrită, Ionel Arsene pune din nou pe masa negocierilor politice vieţile oamenilor, demonstrând încă o dată că este interesat doar de competiţia electorală, de conservarea avantajelor funcţiei pe care o ocupă. Nu o să venim la Consiliul Judeţean să negociem politic instalarea unui alt politruc la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Vreţi un manager adevărat la SJU Neamţ? Organizaţi un concurs corect, fără blaturi politice, lăsaţi managerul să decidă, nu sfătuitorii din umbră, iar după ce instalaţi un profesionist, lăsaţi-l să decidă singur dacă este cazul să schimbe directorii economici, tehnici, de achiziţii, etc. Nu mai puneţi presiune pe personalul medical, încetaţi cu concursurile aranjate pentru ocuparea posturilor din spitale, alocaţi fonduri fără a aştepta para-îndărătul. Schimbaţi preşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în conformitate cu legea, şi îngrijiţi-vă ca în acest Consiliu să fie doar profesionişti, nu sinecurişti. (...) În concluzie, domnule Ionel Arsene, aşteptăm să vă asumaţi tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi să vă daţi demisia de onoare pentru că aveţi pe conştiinţă victimele tragediei Colectiv II", a declarat Liviu Harbuz, potrivit comunicatului.

Coordonatorul Pro România - filiala Neamţ a adăugat că este deschis la dialog public, nu în spatele uşilor închise, la care să participe şi reprezentanţii angajaţilor SJU Piatra-Neamţ.

Managerul SJU Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a anunţat că demisionează marţi, fapt care l-a determinat pe preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, să îi invite la consultări pe tema numirii noului manager pe reprezentanţii tuturor partidelor din legislativul judeţean.

În urma incendiului de sâmbătă seara, de la secţia ATI a SJU Piatra-Neamţ, au murit 10 bolnavi de COVID-19, iar 4 cadre medicale au fost rănite.

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.