Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Spitalului Judeţean Covasna consideră că şi alţi angajaţi ar fi trebuit să beneficieze de stimulentul de risc COVID-19

Pinterest
coronavirus

Peste 500 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, implicaţi direct în tratatea bolnavilor cu COVID-19, au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei brut, dar conducerea instituţiei consideră că şi alţi angajaţi ar fi trebuit să obţină aceşti bani.

Managerul Spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat că legea prevede că doar "personalul medical aflat în legătură cu tratamentul pacienţilor COVID" poate primi acest stimulent, prin urmare, nici el, în calitate de manager şi nici alţi angajaţi, cum ar fi, spre exemplu, portarul, nu vor beneficia de aceşti bani.

"Prima tranşă a fost achitată, am trimis situaţiile şi pentru cea de-a doua lună şi, din câte am înţeles, o să urmeze în săptămânile ce urmează să primească şi aceşti bani. De acest stimulent au beneficiat 508 persoane din spital (...) Este o prevedere legală, asta este legislaţia, dar nu neapărat pentru mine, din punctul meu de vedere, mi se pare incorect, mi se pare incorect din punctul de vedere al celorlalte persoane care, aşa cred, că ar fi trebuit să primească şi ele bani pentru această perioadă, pentru că au lucrat mult în această perioadă colegii mei ca să meargă mai bine organizările acestea", a declarat Andras Nagy Robert.

Potrivit OUG 43/2020, stimulentului de risc poate fi acordat personalului implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.