Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferința cu tema "Primul român în cosmos" îl aduce pe Dumitru Prunariu la Chișinău

dantomozei.ro
Dumitru Prunariu

"Primul român în cosmos" este o serie de evenimente prezentate la Academia de Ştiinţe a Moldovei în cadrul programului Centenar de Dumitru Prunariu, protagonistul unui zbor spațial Intercosmos din 1981, anunță Mediafax.

"Primul român în cosmos" include o expoziţie şi două conferinţe legate de voiajul românului Dumitru Prunariu în spațiu, organizate de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău, în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Universitatea Tehnică a Moldovei, în cadrul Programului Centenar. Evenimentele vor debuta joi, la ora 15.00, în holul mare al Academiei, cu inaugurarea expoziţiei "Dumitru Prunaru - Primul român în cosmos", pentru ca, de la ora 15.30, Sala Mică a instituției să găzduiască conferinţa "Demersuri românești în istoria aviației și astronauticii", susţinută de Dumitru Prunariu.

Centrul Tekwill din Universitatea Tehnică a Moldovei este locul de desfășurare al conferinţei "Importanța și consecințele științifice și de dezvoltare a cuceririi spațiului cosmic", susţinută vineri, de la ora 9.30, de Dumitru Prunariu.

"Evenimentele științifice şi culturale de o înaltă ținută academică și diplomatică aduc în prim plan, la ceas aniversar pentru națiunea română, una dintre contribuțiile importante care a marcat istoria contemporană a cuceririi spațiului cosmic. Zborul românului Dumitru Prunariu a însemnat pentru istoria aviației românești o nouă și binemeritată realizare. Se împlinesc 37 de ani de la lansarea cu succes a misiunii Soiuz 40 din cadrul programului spațial Intercosmos, când pentru 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, inginerul aeronautic Dumitru Prunariu avea să fie cetățean al spațiului cosmic. Expoziția de un inedit debordant pune la dispoziția publicului interesat, în zilele de 26 - 28 septembrie, imagini, texte, ilustrații cu referire directă la evenimentele cruciale din viața și activitatea cosmonautului, aviatorului, inginerului dar și diplomatului român", spun organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.