Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare avertizează asupra recesiunii provocate de deciziile 'imprudente' de politica monetară

kafkadesk.org
recesiune faliment

Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD) a avertizat luni asupra riscului unei recesiuni globale provocat de politica monetară, care ar avea în mod special consecinţe serioase asupra ţărilor în curs de dezvoltare, transmite Reuters.

"Înăsprirea excesivă a politicii monetare ar putea duce la o perioadă de stagnare şi la instabilitate economică. Orice convingere că băncile centrale vor putea scădea preţurile bazându-se pe rate mai ridicate ale dobânzilor fără a genera recesiune este un joc imprudent", se arată în raportul publicat de UNCTAD.

Ratele mai ridicate ale dobânzilor vor avea un impact mult mai sever asupra economiilor emergente, care se confruntă deja cu un nivel mare al datoriei publice şi private, potrivit Agerpres.

"Posibilitatea extinderii crizei datoriilor cu care se confruntă ţările în curs de dezvoltare este extrem de reală", conform raportului intitulat: "Perspectivele de dezvoltare într-o lume fracturată".

UNCTAD a înrăutăţit perspectivele de creştere a economiei mondiale în 2022 la 2,5%, de la un nivel de 2,6% estimat în raportul din martie. În 2023, PIB-ul global ar urma să urce cu 2,2%.

Şi FMI avertiza luna trecută că unele ţări s-ar putea confrunta cu recesiunea anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.