Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confirmare în fața lui Putin! Procurorul general al Rusiei: '9.000 de soldaţi au fost mobillizaţi ilegal!'

breakingdefense.com
soldati rusi recrutare

Rusia a fost nevoită să trimită acasă peste 9.000 de persoane care au fost "mobilizate ilegal", a declarat marți procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, informează CNN, transmite Rador.

"Prin eforturile de supraveghere [a Parchetului General], peste 9.000 de cetățeni care au fost mobilizați ilegal au fost aduşi acasă, inclusiv cei care, din cauza stării lor de sănătate, nu ar fi trebuit să fie mobilizați în niciun caz", a declarat Igor Krasnov în faţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri televizate la Kremlin. Mobilizarea nu a mai fost efectuată de mult timp în Rusia, a adăugat el, iar aceasta "a dezvăluit o mulțime de probleme semnificative".

În plus, majoritatea problemelor legate de furnizarea de veste antiglonț și uniforme pe front "au fost rezolvate", potrivit lui Igor Krasnov. "Acum controlăm aprovizionarea cu uniforme de iarnă a militarilor mobilizați, precum și formarea unor depozite corespunzătoare și securitatea acestora", a mai spus procurorul general. Cetățenii ruși au folosit sistemul crowdfunding (modalitate de finanţare utilizând resurse online - n.trad.) pentru a echipa soldații trimişi în Ucraina, deoarece trupele au declarat că au fost lipsite chiar și de echipamente de bază. La sfârşitul lunii septembrie 2022, preşedintele Putin a anunţat o "mobilizare parţială", după ce Rusia a suferit o serie de eșecuri majore pe câmpurile de luptă din Ucraina. Decizia preşedintelui rus a provocat proteste și un exod de oameni din țară, după care proiectul a fost suspendat la 1 noiembrie, după ce obiectivul de 300.000 de oameni a fost atins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.