Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT de interese? Noul consilier al primarului Timișoarei, Dominic Fritz, CONTRACT cu Primăria Timișoara

Facebook Dominic Fritz
Rudolf Graf

Numire controversată la Primăria Timișoara. Primarul Dominic Fritz a anunțat deja numele primilor săi consilieri. Prezentați ca tehnocrați, Loredana Pintea și Rudolf Gräf, îl vor consilia pe noul primar al Timișoarei. Însă, Rudolf Gräf ar putea fi în conflict de interese. Conform informațiilor făcute publice chiar de Dominic Fritz pe pagina sa, Rudolf Gräf este co-fondator al unei firme, Vitamin Architects, care are contrac chiar cu Primăria Timișoara, pentru realizarea Planului Urbanistic General, un proiect aflat în curs de realizare de nu mai puțin de zece ani de zile. Informațiile privind firmele care lucrează la proiect pot fi găsite pe site-ul primăriei, și le puteți vedea în FOTO anexată la finalul articolului.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Ministrul austriac de Interne anunță că BILANȚUL MORȚILOR de la Viena a crescut la PATRU

Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz (AU) și a co-fondat biroul Vitamin Architects in Timișoara. Este de profesie arhitect și consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. A fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România.

Proiectele pe care le-a coordonat, în Timișoara și în alte orașe din România, est sau vest europene, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate și au îmbunătățit viața comunităților și legăturile între oameni.

Rudolf Gräf a coordonat consultanța tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea și revitalizarea cartierelor istorice din Timișoara. A fost implicat în elaborarea Masterplan Bega și a conceptului integrat de acțiuni pentru zona istorică Timișoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate și pistele velo de pe malurile canalului Bega.

Timp de patru ani, între 2016 și 2019, a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014.

Locuiește, ca și mine, în Iosefin, este biciclist, practică sporturi de apă și de zăpadă în zona montană a Banatului și este pasionat de geopolitică.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.