Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT în NATO! România, alături de celelalte state NATO, cere prin Jens Stoltenberg: 'Să acţioneze într-o manieră măsurată'

reuters
Erdogan

NATO a declarat joi că Turcia, care a lansat o ofensivă în nordul Siriei împotriva unei miliţii kurde acuzate de 'terorism', are 'dreptul să se apere', dar 'într-o manieră proporţională şi măsurată', informează AFP.

'Turcia este una din ţările NATO care a suferit cel mai mult de pe urma terorismului. Toate naţiunile au dreptul de a se apăra, dar aceasta trebuie făcută într-o manieră proporţională şi măsurată', a apreciat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Cum fentează dezvoltatorii imobiliari legea prin programul Prima Casă

Turcia, a doua putere militară a NATO după Statele Unite ale Americii, 'i-a informat pe scurt săptămâna aceasta pe aliaţii din NATO cu privire la operaţiunea din nordul Siriei', a adăugat el.

Până în prezent, Alianţa Nord-Atlantică s-a abţinut să reacţioneze la ofensiva aeriană şi terestră lansată sâmbătă de Turcia împotriva miliţiei kurde Unitatea de apărare a poporului (YPG) în enclava Afrin şi care a suscitat apeluri de detensionare la Washington, Paris şi Berlin.

Citește și: S-a aflat! Care este prețul real pe care Hagi l-a plătit pentru fiul său, Fiorentinei

Jens Stoltenberg a precizat că el a discutat cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan despre ofensiva lansată de armata turcă, precum şi cu ministrul german de externe Sigmar Gabriel, care a cerut joi ca statele membre NATO 'să discute' despre această ofensivă.

NATO, care nu participă direct la operaţiunile în Siria, şi-a sporit ajutorul oferit Turciei, amplasând interceptoare de rachete Patriot în sudul ţării şi desfăşurând în spaţiul aerian turc puternicele sale avioane de supraveghere aeriană Awacs.

Citește și: Dan Negru a spus tot! Unde a făcut luna de miere și cine i-a făcut cadou vacanța de lux

Aceste aparate ajută de asemenea coaliţia internaţională împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. Coaliţia condusă de SUA susţine YPG pe teren, inclusiv furnizându-i informaţii despre activitatea în spaţiul aerian sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.