Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICTUL dintre Comisia Europeană și Italia degenerează: Un comisar european a numit guvernul de la Roma 'eurosceptic şi xenofob, problema ZERO a zonei euro'

steag.ro
steag italia

Comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, a calificat miercuri guvernul italian ca 'hotărât eurosceptic şi xenofob', acuzându-l că încearcă să se 'dezică' de obligaţiile sale europene, relatează AFP.

'Italienii (...) au făcut alegerea unui guvern hotărât eurosceptic şi xenofob, care, în privinţa chestiunilor migraţiei şi bugetare, încearcă să se dezică de obligaţiile europene', a afirmat Moscovici, cu ocazia unui forum al OECD, scrie agerpres.ro.

Citește și: Unde lucrează Alina-Maria, fostă Binder, soția Principelui Nicolae al României

Comisarul european, care a calificat deja Italia drept 'problemă' a zonei euro, a declarat săptămâna trecută că proiectul de buget alcătuit de guvernul de la Roma pare 'în afara limitelor prevăzute de regulile care ne sunt comune'.

Proiectul de buget prevede un deficit de 2,4% din PIB în următorii trei ani, peste cel de 1,6% pentru 2019 anunţat de fostul guvern de stânga.

Citește și: Eugen Teodorovici, replică pentru cei ce îl contestă! Dezvăluiri despre ANAF

Declaraţia de miercuri a lui Pierre Moscovici se adaugă unui lung schimb de replici între Roma şi Bruxelles din ultimele zile.

Marţi, Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne al Italiei, l-a atacat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în legătură cu presupusa înclinaţie către alcool a acestuia, după ce, cu o zi în urmă, şeful executivului comunitar comparase Italia cu Grecia.

Citește și: Detalii incredibile scoase la vedere! Cine a suportat cheltuielile pentru nunta Principelui Nicolae cu aleasa inimii sale, Alina-Maria Binder

'Nu aş vrea ca, după ce am gestionat foarte dificilă criză greacă, să ne găsim iarăşi într-o nouă criză greacă, de data aceasta în Italia', a afirmat şeful Comisiei, citat de agenţiile de presă italiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.