Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul dintre Rusia şi Turcia, aproape de final: Discuţii la nivel înalt

putin the moscow times

Şefii de diplomaţie franceză şi rusă au avut joi o convorbire telefonică privind situaţia din Siria, în pofida unor tensiuni între Moscova şi Paris privind dosarul sirian care l-au determinat pe preşedintele Vladimir Putin să-şi anuleze vizita în Franţa, relatează AFP. Jean-Marc Ayrault 'a reafirmat voinţa Franţei de a continua dialogul cu Rusia în modul cel mai sincer', potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe francez.

Şeful diplomaţiei franceze a insistat asupra 'necesităţii de a ieşi din impasul actual' şi de 'a se ajunge la o încetare a bombardamentelor la Alep pentru a permite accesul ajutorului umanitar şi de a deschide perspectiva unei reluări a negocierilor în vederea găsirii unei soluţii politice' în Siria. Relaţiile dintre Paris şi Moscova s-a deteriorat considerabil în ultimele zile. Rusia a folosit dreptul de veto sâmbăta trecută la o rezoluţie franceze care cere o încetare a bombardamentelor asupra Alep, al doilea oraş sirian supus din 22 septembrie unei ofensive a regimului sirian şi a aliatului său rus.

În timp ce preşedintele Putin urmează să sosească la Paris pe 19 octombrie pentru a inaugura cu omologul său francez François Hollande o nouă catedrală ortodoxă rusă construită în centrul capitalei Franţei, Elysée a anunţat că oficial numai o reuniune de lucru consacrată Siriei ar fi posibilă în cadrul acestei vizite. Într-un discurs rostit miercuri Moscova, preşedintele rus a acuzat Parisul că a încercat să 'inflameze situaţia' depunând proiectul său de rezoluţie la ONU. Mai multe reuniuni diplomatice internaţionale sunt prevăzute în acest week-end în cadrul eforturilor de a se ajunge la un armistiţiu în Siria, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.