Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICTUL DIPLOMATIC dintre Franța și Italia continuă: Vicepremierul italian, Luigi Di Maio, s-a dus la Paris și s-a întâlnit cu liderii 'vestelor galbene'

www.realitatea.net
luigi di maio

Vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul formaţiunii antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), a anunţat că s-a întâlnit, în Franţa, cu reprezentanţi ai "vestelor galbene", potrivit AFP.

"Astăzi (...) ne-am dus până în Franţa şi ne-am întâlnit cu liderul 'vestelor galbene' Christophe Chalençon şi cu candidaţii la alegerile europene ai listei RIC (Adunarea Iniţiativei Cetăţeneşti - n.r.) a lui Ingrid Levavasseur", a anunţat Di Maio pe reţelele de socializare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Răsturnare de situație! Finanțele se împrumută tot de la bănci- Despre ce sumă este vorba

El a spus că a fost "o întâlnire bună, înainte de orice a fost prima, în cursul căreia am discutat despre ţările noastre, despre drepturile sociale şi despre democraţia directă".

"Vântul schimbării a traversat Alpii. Repet: vântul schimbării a traversat Alpii", a concluzionat el.

Citește și: Vești proaste pentru acești români! Urmează noi taxe și scumpiri

M5S a precizat că întâlnirea a avut loc în regiunea pariziană şi că o nouă întrevedere a fost deja fixată "în următoarele săptămâni" la Roma.

La începutul lunii ianuarie, Di Maio şi-a exprimat un sprijin ferm pentru mişcarea "vestelor galbene". "Nu cedaţi!", le-a transmis el de pe blogul M5S, mişcare politică atipică născută în 2009 din respingerea vechii clase politice de către o parte a italienilor.

Citește și: Mare atenție, români! Cum puteți fi păcăliți pe internet

El le-a propus de asemenea să folosească platforma online a M5S, numită 'Rousseau', pentru "a organiza evenimente în teritoriu" sau chiar "pentru a alege candidaţi" şi "a defini programul electoral" prin intermediul sistemului său de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.