Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conform specialiștilor, medicamentele care reproduc efectul de a te îndrăgosti vor fi disponibile în curând

bluparty.ro
cupidon

Vor fi poțiunile de dragoste în curând o realitate? Conform specialiștilor, medicamentele care reproduc efectul de a te îndrăgosti de cineva ar putea fi disponibile în trei până la cinci ani. Acestea dau un impuls fabulos romantismului - și apar în poveștile din Harry Potter și Visul unei nopți de vară a lui Shakespeare. Acum, experții spun că adevăratele poțiuni de dragoste ar putea fi disponibile în următorii ani.

Medicamentele care stârnesc romantismul ar putea include "hormonul îmbrățișării" oxitocina, în timp ce doze mici de ecstasy ar putea ajuta cuplurile să se îndrăgostească din nou. În cazul îndrăgostiților care au fost părăsiți, "poțiunea" ar conține un anumit tip de antidepresive.

Antropologul Anna Machin de la Universitatea Oxford a declarat că anumite medicamente pot reproduce efectul pe care sentimentul de iubire îl are asupra creierului, informează dailymail.co.uk.

Ea a declarat pentru Cheltenham Science Festival: "Există o mulțime de întrebări etice... dar medicamentele pentru dragoste sunt cu siguranță la orizont".

Ea a adăugat: "Acum știm suficient de multe despre neurochimia iubirii pentru a recomanda unele medicamente pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți abilitățile de a găsi dragostea - sau pentru a crește posibilitatea de a rămâne îndrăgostit atunci când lucrurile devin puțin mai complicate".

"Acest medicament ar putea fi disponibil într-un deceniu, oamenii putând să îl inhaleze înainte de a ieși în oraș".

Ea a adăugat: "Există mai multe întrebări etice în legătură cu MDMA [ecstasy], așa că este posibil să dureze mai mult".

Nivelurile de oxitocină cresc în corpul uman în timpul îmbrățișărilor. Dr. Machin, care a scris o carte intitulată "De ce iubim", a declarat: "Ar putea ajuta oamenii să devină mai încrezători atunci când se întâlnesc și să-i ajute să se îndrăgostească".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.