Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFRUNTARE - Rareș Bogdan vs Radu Tudor: Cine câștigă în războiul PSD-Iohannis

portalsm.ro
sah

Președintele Klaus Iohannis și liderii PSD se află într-un conflict deschis, după ce Iohannis nu i-a invitat pe liderii cu probleme penale la festivitățile de 1 Decembrie. Am încercat să aflăm opinia unor jurnaliști cu mare experiență, Radu Tudor și Rareș Bogdan, pentru a vedea cine câștigă din acest război. Amândoi sunt de părere că un astfel de conflict nu ar fi trebuit să aibă loc de ziua națională, dar atrag atenția că PSD ar putea câștiga prin victimizare, asta dacă nu vor întreprinde acțiuni prin care să strice bunul mers al paradei de 1 Decembrie. Dacă liderii PSD vor sta liniștiți, atunci există posibilitatea ca ei să câștige în războiul cu Iohannis.

Citește și: Alina Bica ZGUDUIE România: Declarații FĂRĂ PRECEDENT ale fostei șefe ANTI-MAFIA

Citește și: LOVITURĂ URIAȘĂ pentru Antena 3: Ce sunt obligați Radu Tudor, Mihai Gâdea și alți jurnaliști să facă

”Era de preferat să nu fie niciun conflict între politicieni și între conducătorii instituțiilor de ziua națională a României. Este posibil ca electoratul, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în alegeri, să țină cu victima, iar în opinia unor oameni victima ar putea să fie PSD, Tăriceanu etc. Eu sper că nu vor exista excepții pentru alți penali, pe care să-i vedem la paradă și la recepția de la Cotroceni.

PSD polarizează și mai mult în bătălia electorală, pentru că aici este vorba de tabere aflate clar pe poziții diferite. În acest context se polarizează și se mobilizează atât electoratul pro-PSD, dar și electoratul anti-PSD se va activa prin acțiuni de genul acesta. Sociologii spun că orice fel de acțiune de genul acesta, care destabilizează în percepția publică o anumită tabără, ei bine, este posibil ca în această percepție publică PSD să fie văzut ca victimă (...) În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, ea va fi solidară cu Liviu Dragnea și va merge alături de liderul partidului. Ea nu poate să meargă, dacă șeful de partid nu a fost invitat, iar după cum îi știm, cei de la PSD sunt foarte, foarte uniți și acționează ca atare”, ne-a precizat Radu Tudor.

Jurnalistul Antena 3 mai remarcă și un alt aspect: Traian Băsescu revine la Cotroceni, cu ocazia recepției oferite de președintele Klaus Iohannis. ”Băsescu a anunțat că merge la Cotroceni, la recepție. Asta este o știre groaznică! Reîntoarcerea lui Băsescu la Cotroceni este o știre șoc”, a mai spus Radu Tudor.

La rândul său, Rareș Bogdan le transmite liderilor politici să nu strice marea sărbătoare națională  și consideră că PSD ar putea câștiga prin victimizare.

”Sper că cei de la PSD nu vor transforma sărbătoarea națională într-o dispută cu președintele României. Probabil că partidele naționaliste vor încerca să fructifice momentul, dar totul trebuie făcut în limitele decenței, iar dacă au ceva să-i reproșeze președintelui trebuie să o facă într-un alt cadru, nu la ziua națională. Până la urmă, vă spun ceva, nu e importantă în tribună, importantă este prezența alături de oameni. Nu este important să stai în tribună alături de 5 generali, foști președinți sau alți politicieni, ci este important să cinstești armata română și excelenta demonstrație de forță pe care o vor etala militarii noștri.

Președintele României este o persoană pe care unii încă nu o înțeleg. El este un om al principiilor și a spus foarte clar: în politica românească, cei care au dosare penale sau sunt condamnați trebuie să înțeleagă că nu pot fi priviți la fel ca ceilalți. Sigur, există prezumția de nevinovăție, dar în politică nu poți fi privit la fel dacă ai o problemă penală. Până la urmă, de ce are Victor Ponta de o invitație specială, când el este la o cotă atât de mare de încredere, are o susținere foarte mare în rândul oamenilor, iar unii dintre ei încă îl consideră premierul lor. Are nevoie Victor Ponta de o invitație de la o Administrație Prezidențială pe care oricum nu o respectă? Are nevoie Călin Popescu Tăriceanu de o invitație specială când el este al doilea om în stat, are o mare popularitate și-și duce de unul singur partidul în Parlament? Nu cred că au nevoie de aceste invitații

Există riscul ca neinvitarea politicenilor din PSD la acest eveniment să aibă un efect contrar pentru președinte. Dacă PSD va acționa și va face o manifestație la această festivitate, atunci președintele va arăta că a judecat corect (...) În schimb, dacă PSD nu va face acest lucru, atunci există riscul ca ei să se victimizeze. În oricare dintre situații, liderii politici din România trebuie să dea dovadă de maturitate, să înțeleagă că în acest moment România are nevoie de unitate mai mult ca oricând. Trebuie să realizăm că suntem într-un pericol uriaș, cum n-am fost vreodată. România nu mai are prieteni în jur, singurul prieten a rămas Marea Neagră, restul vecinilor noștri au ales altă direcție, iar aliații noștri sunt departe. Germania, Franța și SUA sunt departe de noi și România are nevoie de stabilitate, pentru că pericolul pândește la colț”, a declarat Rareș Bogdan, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.