Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări armate la un aeroport din Istanbul: Puciştii se opun arestării/ UPDATE

news alert

Confruntările continuă în Turcia, chiar dacă tentativa de lovitură de stat a eşuat. Potrivit agenţiilor de presă internaţionale, duminică seara au loc ciocniri între forţele de securitate şi susţinătorii loviturii de stat, în zona celui de-al doilea aeroport din Istanbul, Sabiha Gokcen.

UPDATE 2: Potrivit Agenţiei France Press, confruntări armate între autorităţi şi pucişti au loc şi la o bază militară din centrul Turciei.

UPDATE 1: Agenţia Associated Press revine cu o precizare din partea autorităţilor turce: s-au tras focuri de armă în cadrul operaţiunii de arestare a puciştilor, dar nu ar fi fost vorba despre o confruntare armată, pentru că aceştia nu au ripostat.

Vezi şi: REVOLTĂ în Turcia: Noi arestări de judecători şi militari

Forţele de securitate au tras focuri de avertizare, iar puciştii nu au răspuns cu focuri de armă. O parte dintre aceştia au fost arestaţi. Evenimentele sunt în curs de desfăşurare, dar autorităţile au declarat că situaţia este sub control.

42 de elicoptere militare sunt date dispărute, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la o a doua tentativă de lovitură de stat. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a promis că va continua să cureţe din toate instituţiile 'virusul' responsabil pentru tentativa de lovitura de stat de vineri seară şi le-a cerut susţinătorilor săi să rămână în continuare în stradă toată săptămâna următoare pentru că pericolul nu a trecut complet.

Vezi şi: Magistraţii europeni cer eliberarea judecătorilor şi procurorilor arestaţi în Turcia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.