Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări pe tema refugiaţilor între posibilii viitori parteneri de coaliţie guvernamentală din Germania

naftemporiki.gr
germania alegeri

Lupta politică declanşată în Germania în problema controlării numărului de refugiaţi care ajung în această ţară ilustrează dificultatea misiunii cu care se confruntă cancelarul Angela Merkel de a crea o nouă coaliţie guvernamentală, comentează miercuri dpa. Singura opţiune pe care o are în momentul de faţă Merkel pentru a forma o coaliţie este ca formaţiunea sa, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, conservatori) şi aripa sa bavareză Uniunea Creştin-Socială (CSU), să se alieze într-o formulă nouă, netestată, cu Partidul Liber-Democrat (FDP, liberali) şi cu Verzii (ecologişti).

Problema refugiaţilor a generat însă deja confruntări între ultraconservatorii din CSU, pe de o parte, şi Merkel, FDP şi Verzi pe de altă parte, după ce primii şi-au reiterat apelul la stabilirea unui plafon de 200.000 de nou-veniţi pe an, în urma alegerilor legislative de duminică. Subiectul refugiaţilor a devenit astfel un punct nevralgic între potenţialii parteneri de coaliţie încă înainte de lansarea discuţiilor exploratorii - nemaivorbind de negocieri - în vederea formării unui guvern. "Nu va exista o limită superioară în privinţa primirii de refugiaţi într-o coaliţie din care noi vom face parte, iar acelaşi lucru este valabil şi pentru CDU şi FDP", a declarat miercuri pentru cotidianul Rheinische Post copreşedinta Verzilor, Simone Peter.

"CSU va trebui să-şi ajusteze poziţia dacă doreşte serios să ia în considerare Jamaica", a adăugat Simone Peter, referindu-se la posibila nouă coaliţie condusă de Merkel, numită astfel după culorile formaţiunilor componente (negru-galben-verde), aceleaşi cu ale drapelului jamaican, cnform Agerpres.

Comentariile sale survin după ce unul din liderii CSU, Alexander Dobrindt, a declarat pentru postul de televiziune ZDF că este "clar" că plafonarea numărului de refugiaţi nou veniţi în Germania trebuie să "facă parte dintr-un acord de coaliţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.