Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntările armate au reizbucnit cu putere în Libia. Mareșalul Khalifa Haftar a refuzat să semneze un acord de armistițiu mediat de Rusia și Turcia

CNBC.com
Libia

Confruntările armate dintre forțele guvernamentale libiene și Armata Națională Libiană (LNA), condusă de generalul Khalifa Haftar au reizbucnit marți la Tripoli, după ce liderul LNA a refuzat să semneze acordul privind încetarea focului, negociat la Moscova, potrivit agenției ruse de presă TASS preluat de mediafax.

Vezi și: ATENȚIE, șoferi! Marcel Vela schimbă LEGEA

Fayez Sarraj, şeful Guvernului din Tripoli recunoscut de Naţiunile Unite, şi Khalifa Haftar, liderul grupului insurgent Armata Naţională Libiană au discutat luni la Moscova pentru a discuta despre situația din Libia.

În acest context, un armistițiu propus de către președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan a intrat în vigoare pe 12 ianuarie, ca parte a unui set mai amplu de măsuri privind situația din Libia.

Vezi și: Au RĂSUFLAT informațiile care zguduie scena politică! Pe cine vrea să pună Klaus Iohannis premier - Ar fi bătut deja palma

Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, al Sarraj și liderul Consiliului de Stat al Libiei, Khaled al-Mishri au semnat luni acordul de pace propus de Rusia și Turcia, în timp ce Haftar a refuzat să semneze documentul.

Între timp, site-ul libian de știri Al-Wasat informează, citând martori oculari, că zonele de sud ale capitalei Libiei, Tripoli, sunt afectate de noi confruntări armate între forțele guvernamentale și Armata Națională Libiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.